Zanima me, katera čistila uporabljate za dezinfekcijo kuhinje.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
feferon
Zanima me, katera čistila uporabljate za dezinfekcijo kuhinje.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
feferon
7. jun 2009 20:13
Kaj pa deratizacija?
Hecam se.
Sprotno in redno čiščenje je najboljše čistilo. Uporabljam tekočino za posodo, alkoholni kis, limono; čistilo za steklokeramično, arf... in s čistili je končano.
Pozdravček!
7. jun 2009 20:19
Samo Cif in za steklokeramično od Mr Muscolo. Aja pa les včasih namažem od Stanehoma z enim takim premazom. mislim, da ni panike , da je treba tako dezinficirat. Če sproti čistiš,... Je pa npr slušalka od telefona, pa tipkovnica računalnika, ali pa kej podobnega baje dosti bolj umazanega od kuhinje in celo WC-ja. Aja pa gobica za pranje posode je baje katastrofa in jo je dobro dajat kar v pomivalni stroj vsakič ko ga vklopimo. No ja eni v Amucino namakajo tudi sadje in zelenjavo, da se dezinficira. vsak po svoje. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
7. jun 2009 21:00
V bistvu bolj sprašujem zato, ker me vsake toliko kdo prosi, da mu spečem malo piškotov ali kakšno kremno pecivo. In ko se gre za druge, nebi rada tvegala. V bistvu bi rada eno čistilo, ki uniči bakterije, pa se ga da po možnosti kupit v navadni trgovini, da ne bom iskala kakšnih grosistov, ki mi bojo prodali pakungo čistila za 10 let. Z vsakdanjo higieno pa v kuhinji nimam težav. Hvala za odgovore. feferon
7. jun 2009 23:23
Jaz kopalnico recimo dezinficiram z Brefom v veliki beli plastenki (enega imam za več kot eno leto, ker je res močno čistilo in ga uporabljam samo občasno), tule je slika: http://www.ascsro.sk/library/images/Sk_8_hygiena_p Dobiš ga skoraj v vsaki trgovini. Vonj ima po kloru in je tako močan, da razbarva perilo. Ne vem pa, če je pametno s tem pacat po kuhinji, vsekakor ga moraš v celoti sprati s površine. Pa rokavice uporabljaj. Ali pa kak spitaderm mogoče? Spomnila sem se še na vodikov peroksid, ta tudi razkužuje. RadaJem Sporočilo je spremenil(a) RadaJem dne 07. 2009 23:26
7. jun 2009 23:27
Feferon, potem bo pa najbolje, da kupiš kar čistilni alkohol (se ga dobi v litrski steklenici še v ašem vaškem marketu) in s tem očistiš delovne površine. Na prodajnih policah imaš sicer malo morje raznih "antibakterijskih" čistil, ki so vsa po vrsti - ali na bazi alkohola, - ali vsebujejo klor (evo, tudi z 10% raztopino varikine lahko čistiš, če te vonj ne moti - to priporočajo celo veterinarji, če imamo v hiši bolno žival, pa je potrebno razkuževanje zaradi varnosti drugih živali). In vonj ter tudi cena vseh teh komercialnih čistil sta, vsaj za moj okus, čisto "premočna" za občasno uporabo v dobro sčiščeni kuhinji.
Mojca
7. jun 2009 23:42
se strinjam z mamoF. alkohol ali 10% mešanica varikine in vode ali peroksid. ne pozabi na čiste krpe in spužve, ki so leglo bakterij. spužve najlažje "razkužiš" v mikrovalovki, vlažne za 1 minuto na najvišjo moč. če boš to večkrat počela in bo to postal mali "biznis" pa priporočam pult iz nerjavečega jekla, ki ga skoraj sterilno očisti že navadna voda. cellnetKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti z omako iz bazilike in parmezanom
Pure testenine z dimljenim lososom