7. jun 2009 23:44
Vendelina jr. je napisal/a: |
Drugače pa živim v prepričanju, da je Sredozemlje najboljši kozmetični salon na svetu in najboljša kuhinja tudi in pri tem me čisto noben dermatolog ne bo ustavil, niti me ne bo ob 13. uri podil v senco, če meni bolj paše sedeti v nizki vodi in jesti lubenico.Vendelina jr. |
Pa da ti dragi poleg lubenice prinese še eno zarošeno pivce direkt iz oštarije! Ej, to je življenje!
Vendelina, upam, da se kdaj srečava nekje ob Jadranu (ni važno ali v "plićaku" z lubenico ali na odprtem morju z zobatcem v ponvi).
pa da ne bom čisto ven iz teme: jaz imam zelo suho kožo (sicer pa nikoli pordelo ali kakorkoli drugače preobčutljivo za sonce), zato se ob morju še pred prvim jutranjim kopanjem lepo namažem z domačim olivnim oljem. Ko pridem iz vode, je koža ravno prav mastna in prožna. Potem pa itak zajtrkujem dolgo, dokler se le da, nakar se za naslednje kopanje oz. ždenje na plaži pripavim še s premazom največ "15 faktorske" kreme za sončenje, ki ga obnavljam po potrebi. Ležanje na soncu mi itak ne leži , dosti raje imam borovo senco in dobro knjigo, vendar sem zaradi pogostih voženj s čolnom kar dosti na soncu. Takrat imam pa obvezno na glavi moker bombažen klobuk ali kapo (enako mož in otroka) in vsaj 1 plastenko vode za žejo.
Mojca