Dan d

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

6. jun 2009 22:22

Ja, dan D. Se strinjam, da sodi k splošni izobrazbi. Kaj ko bi uvedli rubriko na forumu Še pomnite, tovariši? Da nekatere reči le ne bi šle v pozabo. Mamamia mamamia

sol 63  

član od: 11.2.2008

sporočila: 39

7. jun 2009 1:20

Se zdi smiselno, Mme Mamamia. Zelo! Ne gre pozabiti ljudi, ki so iskreno zastavili svoje srce in kri za svobodo in dobrobit nekoga drugega ( dandanašnji, ne vem, če jih naštejem na prste-vse, tudi nožne). Kar se tiče pozabljenja, sistemskega, so lahko vzor sosedje Italijani, ki imajo "brisan" spomin na čas fašizma in na svinjarije, ki so jih počeli v tistem času. Ne, niso samo pili vino in jedli špagete, tudi streljali so na otroke, PARENZANA – SRAMOTA ZA CELO PRIMORSKO 04.05.2006 Avtor: Avtor: Knez Klement Kategorija: Splošno Vir: slovensko-morje.net Dne 17.2.2002 Strunjan - Po prepovedi gospe Bolčič Antonije poročena Knez iz Strunjana, ki je 19.3.1921 bila najbližja temu dogodku in zločinskega poboja otrok s strani italijanskih fašistov. Vlak je prihajal iz Poreča v Trst, gruča fašistov na vlaku je streljala na skupino otrok, ki so se igrala. Dva ubila, tri ranila, od teh treh je eden postal invalid za celo življenje. Dobil je več strelov od puške in v Miljah umrl. Bolčič Antonija, ki je hodila po cesti med vlakom in skupino otrok v razdalji deset metrov pravi, da se je med streli slišalo tudi neko petje. Eden med temi, ki so iz oken streljali, je tudi glasno ponavljal Viva la nostra Parezana. Možno je to, da ta isti zločinec dobro pozna mesto Poreč, ker Parenzana v italjinščini je Poreč. Ta primer gnusnega zločinskega dejanja je edini primer v Evropi. V Rimu niso še danes dovolili dostop do teh dokumentov. Možno je tudi, da ta, ki je ponavljal ime Parenzana in streljal na otroke, bil občan prav te občne. V kolikor vemo, da to ime nima legalne podlage. Tega imena mi Slovenci nismo nikoli uporablili. Ta železnica je bila »železnica Trst Poreč«. Zaključimo s tem, da to ime Parenzana se je prvič slišalo in priča dogodka povedala, uporabili ti zločinci, ki so streljali na naše otroke. Dodam še to, da to ime je fašistično umazano s krvjo naših otrok s Strunjana. Overjeno s strani notarja g. Dravo Ferligoj, dne, 19.04.2006. Podpisan Knez Klement rojen v Strunjan Ni mi popolnoma jasno, zakaj se teh, očitno verodostojnih dejstev, ni uporabilo pri pristopnih pogajanjih z EU, kjer nam je, ravno, meni čisto ljuba država, podstavljala polena in dosegla ,kar je želela od naše, vedno počepkarske politike. Tudi v Barceloni, OK, ne vem, kaksna je raven izobrazbe drugod, ne vedo kaj je fašizem. Tudi tam imajo brisan spomin. Pa je Franco umrl dosti pozno. In je svet kar toleriral fašizem. Nikoli nisem bila politično prenapeta, pravzaprav sem en siten kritikaster. Od šestnajstega leta dalje sem se odpovedala politični karijeri. Vem kaj je narobe, nimam pa dobrih idej za to popravit. Ampak ne in ne pozabiti stvari, ki so se dojajale v, za nekoga prejšnjem, tisočletju . Mamamia, odprimo to temo, da ima otročad kje pobrskati o zgodovini. Je pozno, ampak od srca, barbara Življenje je praznik, življenje ni delovni dan!

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. jun 2009 9:36

Sama praktično vsak dan pogledam tole, kot nek opomnik, kaj je nekoč bilo in kako se je spremenil svet zaradi tega: http://www.rtvslo.si/zabava/na-danasnji-dan/ Drugače pa, D-day, ne vem, vedno uporabljam angleški izraz, je enostavno D-day, tudi vsak posameznik ga ima v svojem življenju, ampak prvi d-day je bil tisti, ki je pomagal soustvarjati zgodovino, vsak dan je takšen kot je tudi zaradi tega dogodka leta 1944. In če smo ravno pri dnevu D, v časih raznoraznih izpitov, strokovnih preverjanj, praznikov, za katere točno ne vemo, kaj pomenijo, Slovenci imamo svoj "dan D" tudi v juniju, tako sem si namreč uspela zapomniti, da junija praznujemo Dan Državnosti. Loni Makaroni

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

7. jun 2009 10:10

Hrvatje ocitno se vedo, kaj se spodobi in bodo predvajali Najdaljsi dan danes ob 23:55 (pripravite svezo kaseto v VCR ali dovolj prostora na disku, film traja namrec skoraj tri ure). lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti