23. jun 2009 21:49
Nasja, nič nisem poskusil jesti, sem pustil kar tako, je v vogalu grede pa me ne moti.
Jade, tole s ušmi je prava magija, jaz tudi nikoli ne vem a mi bo uspelo ali ne. Dve leti nazaj, fižola sploh nisem imel, čisto nič ni delovalo, vse je bilo polno uši. Nekje piše, da se uši, tudi tako znebiš, da najprej z močnim curkom vode po rastlini polivaš in jih večino splakneš. Potem ukrepaš s kakšnim sredstvom. Jaz ne uporabljam vode, za bob jaz grem s ščetko ( tako za barvat ) in jih najprej ščetkam, to je pri bobu možno pri fižolu pa ne. Nekje piše, da se uporabi za zaščito strojno olje, vendar je to za rože, ne pa za užitne. Pri tem gre za to, da maščoba zamaši dihalne poti, zaradi tega menda tudi mleko deluje. Res je tudi, da jaz nimam prave njive imam, recimo boba za dolžine cca 3 m in so možni taki " ročni " ukrepi.
Včeraj sem na enem zelju ( sadike so se ni zamešale, pa sploh ne vem kaj je kaj, edino se brokoli že pozna ) našel en list poln uši, sem ga odtrgal in vrgel stran pa bom sledil in še poskušal z mlekom.
Pa bodi dovolj, moram še oni žlehtnobi tam pri fotografijah odgovorit.
ežoj