3. jun 2009 15:14
kupujem nove aparate za kuhinjo na vikendu in sem naredil malo raziskavo:
gorenjeve pečice so v svojem razredu definitivno ene boljših na trgu in slovijo po natančnem termostatu za temperaturo in enakomernem segrevanju, ki je osnova vsake dobre pečice.
priporočam kakšen cenejši model, ker so tisti dražji smao malo manj uporabni zaradi touch menijev in neskončnega števila prednastavljenih programov. kdo pa kuha s tem!?
jaz imam doma sicer mielejevo, staro zdaj skoraj 10 let in je super. nimam kaj za povedat. zdaj sem gledal nove modele in bi enako kot pri gorenju priporočal cenejše zaradi enostavnosti uporabe.
pri mieleju sem imel edino težavo s servisom, ko sem nakaj dodatno naročal in čakal in čakal... ampak na koncu sem le dočakal. ;)
če pa denar ni ovira pa definitivno priporočam pečice gaggenau!
glede pomivalnih strojev imam izkušnje z boschem in mielejem in gorenjem. gorenje je imela do nedavnega mama in moram reči, da se je odrezal najslabše. moj boschev tudi ni odličen, je čisto soliden stroj, ki dela že 10 let brez problemov. posoda pa bi bila lahko bolj čista. mielejev, ki ga ima zdaj mama se je odrezal najboljše razen pri velikosti, ki je malo problematična zaradi tretjega predala in povzroča težave pri velikih krožnikih.
glede popolnoma vgradnega ali ne, pa je res piskanje malo "annoying", posebno, če daš prat preden greš spat in te ob 2h zbudi piskanje iz kuhinje. da se sicer "baje" izklopiti. nekateri boschevi modeli imajo lučko pod vrati, ki sveti v tla in ko ugasne je posoda oprana. tudi praktično. samo mislim, da teh modelov ni na slovenskem trgu, kolikor sem gledal.
pri kuhinjskih plošč velikih razlik ni. mi pa je najbolj všeč spet gaggenau, ki ima vpravljanje s posebnim magnetnim gumbom, ki je strašno praktičen... sem pa drugače pristaš plinskih štedilnikov, tako da...
cellnet