Pozdravljeni
Nekoč (nekaj časa nazaj) je bil v Janji objavljen redcept za piščanca z medom in limono. A ima kdo ta recept.
Hvala
LP
Boštjan
Boštjan Ožbolt
Pozdravljeni
Nekoč (nekaj časa nazaj) je bil v Janji objavljen redcept za piščanca z medom in limono. A ima kdo ta recept.
Hvala
LP
Boštjan
Boštjan Ožbolt
26. maj 2003 14:22
pozdravljen, sama konkretno tega recepta nimam. Ampak glede na svoje izkušnje, bi rekla takole: piščanca posoliš, po želji začiniš, sama ponavadi strem med rokami malo suhega timijana in podrgnem po celem, tudi v notranjosti, V notranjost dašpollimone, ki si jo predhodno dobro opral, zribal.Povežeš piščanca s špago, ali pa ne, ter ga pomažeš z medom, ki se med pečenjem spremeni v sladko škorjico, limona iz notranjosti pa oddaja sokove in zmehča meso. Ni kaj zgrešit, sicer pa ti bodo po moje priskočili na pomoč tudi drugi. Spomnim se, ko sem bila v Angliji, tam smo pomazali piščanca z marelično marmelado. vso srečo želim
27. maj 2003 7:09
Najlepša hvala. Ampak tu je naslednji problem. Ženo bi rad presenetil s tem, tako da jo ravno ne morem vprašati. Zanima pa me, kam dati limono, če nimaš celega piščanca oz. če pečes piščančja prsa.... Boštjan Ožbolt
27. maj 2003 7:57
Tole sem pred kratkim našla na nekem drugem forumu. Sicer je brez meda, ampak lahko malo eksperimentiraš in dodaš med v marinado ali pa zrezke pred pečenjem namažeš z njim. Upam, da ti bo uspelo. Piscanec z limono in origanom Sestavine; 2 zlici olivnega olja sok pol limone sol pol cajne zlicke origana piscancja prsa (250g) Meso ocistimo in narezemo na tanke zrezke, ki jih potolcemo in polozimo v plasticno posodo, ki se da neprodusno zapreti. Iz ostalih sestavin zmesamo marinado in jo prelijemo cez meso. Cez noc mariniramo v hladilniku. Naslednji dan meso nalozimo v nepregorno posodo, prelijemo z marinado in specemo v pecici. Pecemo cca. 20-30 minut na 200C (odvisno od debeline zrezkov), obcasno jih vmes obracamo. Na koncu zapecemo 5 min pod zarom, da dobi fino skorjico. Irena
27. maj 2003 10:31
limono daš pod prsa, stisneš, okrog in okrog pa obložis z mladim krompirjem , posutim z suhim, med prsti zmečkanim rožmarinom, če nameravate peči v pečici kot kompletno kosilo.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami
Pirini svaljki s pršutom