Pozdravljeni.
Sem začetnica v oblikovanju in uporabi tičine mase. Poskušala sem se prebiti skozi vaše debate v forumu, ogledala vaše čudovite slike tort in receptov. Veliko koristnih nasvetov sem našla in vam res čestitam za čudovite izdelke.
Kar izgubila sem se v forumih a imam še nekaj dvomov in vprašanj. Iskreno vas prosim za pomoč. Za domače potrebe pečem torte in jih krasim s smetano. Za soboto pa pripravljam bolj svečano torto in sem si nabavila tičino maso. Po vaših nasvetih sem si včeraj že izdelala rože iz nje za okras. Spravila sem jih v plastično vrečko in v plastično posodo, ter shranila v temen in suh prostor. Ali se ne bodo strdili in pri rezanju torte kar prelomili? Jih nato z malo vode samo prilepim na torto?
V galeriji slik sem občudovala torte stane.r in pitončice....kako ste naredile pentljo? Dan prej ali kar sproti? Bojim se, da se bo, vkolikor jo naredim prej, strdila in nato prelomila. Včeraj sem jo poskušala narediti a se mi je trak kar sesedal skupaj. Ali se jo podloži s čim v notranji strani?
Kako pa se obnaša tičina masa, ko režemo torto? Če sem prav razumela, ko je torta končana jo moramo dati v hladilnik. Jaz bi jo naredila in okrasila dan prej. Lahko počaka do naslednjega dne-popoldneva?
Prosim vas za potrpežljivost z začetnico , ki se je izgubila v prebiranju vaših nasvetov iz katerih sem že marsikaj uporabnega našla.
Hvala in lep dan.
Katja