Kamin

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

tema odprta - 22. maj 2003 11:21 | ogledi: 1.872 | odgovori: 3

Zanima me, če ima morda kdo izkušnje z uporabo kamina za kuhanje ali peko. S "kaminom" mislim čisto običajen okrasni kamin na polena, ki navadno krasi dnevne sobe.

TanjaG.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. maj 2003 14:34

Za ameriške "smores" se super obnese. To je sladica iz navadnih keksov, čokolade in tiste bele pene, ki jo dobiš v munch mellows. Vzameš te bele kepice, natakneš na nabodala, malce opečeš v ognju, daš med dva piškota, skupaj z dvema koščkoma čokolade in narediš sendvič. Problem je le, da pri nas težko dobiš originalne munch mellows, imajo pa tiste pisane, skupaj zvite. Včasih so jih imel v Maxiju, zdaj jih pa še tam nimajo. Če kdo ve, kje se jih dobi, ga bom zelo vesela. Jaz jih kupim čez mejo, ali pa mi jih prinesejo iz ZDA. Pa hrenovke in ostala nabodalca se tudi da narediti, samo ne vem, če se ti jih ljubi toliko časa držati, oziroma fajn je, da imaš rešetko. Ampak pazi na vonjave, kavči in preproge se jih hitro navzamejo. Čau bau, Loni

Ina  

član od: 20.11.2001

sporočila: 58

23. maj 2003 7:20

Munch mallowse dobiš v Mullerju na Čopovi v kleti. So majhni, beli, zgledajo tako kot na 1 cm narezana kreda za pisanje po tabli. Pakirani so v navadni plastični vrečki. So pa dobri kot hudič.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. maj 2003 10:14

Za te vem, ampak so premajhni, tisti originalni so taki kot vata v kosmih. S ta mini verzijami nastane pri otrocih prava packarija, oziroma zasmodarija. Se pač hitro zažgejo, otroci bi pa še kar pražili in pražili... Takrat morajo v akcijo odrasli, pa je pol veselja mimo. So pa res boljši kot nič. Čau, Loni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti