Barcelona

Klea  

član od: 16.6.2006

sporočila: 495

10. jun 2009 12:20

libra je napisal/a:
Zara-Marisa Ampak, ker sem predolgo "čepela" na Ryanair spletni strani, so mi podražili let za 40 eurov. Bom poskusila še zjutraj. Pa lahko noč.
In koliko si potem plačala za karto (predvidevam, da povratno) - zvsemi možnimi taksami in doplačili?
nola je napisal/a:

... in ker si boste seveda že po internetu kupili Barcelona Card, bo zastonj...

nola
Kaj je to Barcelona Card? Ja... vem, da obstaja Google, ampak če se že tu ponuja info, bi prosila še za pojasnitev. Klea

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

10. jun 2009 14:19

Barcelona City Card je kartica, ki velja od 2 do 5 dni. Z nakupom kartice si zagotoviš brezplačen neomejen prevoz na vseh javnih prevoznih sredstvih v mestu in znatne popuste pri vstopninah v muzeje, galerije in na prireditve. Z njo si upravičena tudi do popustov v nekaterih trgovinah in restavracijah. Priložijo še karto mesta, shemo metrojskih prog in vodič po mestu.

Pametno si jo je kupiti že vnaprej, saj ti tako ni treba plačati prevoza od letališča do mesta, pa mislim, da je preko spleta tudi nekaj evrov cenejša.

Če si nameravate Barcelono in njene znamenitosti ogledati,  je zelo priporočljiva, saj Bars ni samo Rambla in Barri Gotic pa še malo Gaudija, ampak so zanimive stvari raztresene po vsem mestu, ki ni majhno.

Tudi vstopnine niso zanemarljive in se popusti, posebej če vas je več, hitro poznajo.

Še najmanj se mi zdijo pomembni popusti v restavracijah, bolj zanimivo je tu in tam čez dan prigrizniti kakšno tapo, najraje seveda pri Baskih (šifra je Euskal)

http://bcnshop.barcelonaturisme.com/Barcelona-Card/_vf-SMlY1yItM-

Tale link je eden od mnogih, če vtipkaš Barcelona Card, se ti jih odpre kolikor jih rabiš in še kakšen več.

nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 10. 2009 14:20

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. jun 2009 15:30

Za tiste, ki ste turistične punkte na prvo žogo v katalonski prestolnici že obdelali, velja omeniti, da je na/ob (kakor se to pač interpretira) Monjuicu famozni Mies van der Rohe pavilijon. Romarska točka za arhitekte in na mojo bridko žalost večinoma ignorirana s strani ostale laične javnosti. Gre za pavilijon, ki ga je arhitekt Mies vand der Rohe delal za svetovno razstavo, ki je bila v Barceloni leta 1929. Gre za modernistični pavilijon, ki je zasnovan tako, da še danes deluje moderno, oziroma se modernost preveša v brezčasnost. Pavilijon je bil namenjen za razstavo, po njej naj bi ga podrli. Na razstavo je prišel španski kralj in ker je bilo treba pipravit nekaj, na kar se bo kraljeva družina usedla, je Mies dizajniral slavni Barcelona chair (ljubiteljice in ljubitelji oblikovanja vedo, kaj to je, ostali pa kar guglajte, to je mati modrosti tega stoletja). No, pavilijona niso podrli takoj po razstavi. Pač pa je bil pavilijon poškodovan in zrušen med državljansko vojno v Španiji. Ostalo je kup ruševin, ki so jih odkopali šele v petdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je padla ideja, da bi pavilijon zaradi njegove umetniške vrednosti obnovili. Tudi pri obnovi se je zatikalo kjerkoli se je dalo, ampak pavilijon je v celoti in sijaju obnovljen. Danes je v njem sedež sklada Mies van der Rohe, ki skrbi za promocijo dobre arhitekture v Evropi in Latinski Ameriki. Skratka, priporočam sladokuscem. http://www.miesbcn.com/ Vendelina jr.

tuna1  

član od: 10.8.2008

sporočila: 49

10. jun 2009 15:55

Jaz sem bila v Barceloni prejšnje leto in me je navdušila, ker smo šli z agencijo mi je bila potratra časa 1 dan in ena noč vLorett de Maru saj jaz tam nisem videla prav nič fascinantnega razen literskega koktejla. Bili smo samo 3 dni tako da je za ostale zanimivosti kot so Park Guele, Rambola, Girona...Monserrat ostalo premalo časa. tuna1

Klea  

10. jun 2009 16:24

Barcelona card za 5 dni stane 38€. Ok, v petih dneh si ogledaš znamenitosti in verjamem, da se ti popusti splačajo (čeprav ponekod baje celo upoštevajo nacionalne študenstske izkaznice). Ampak glede na to, da dopustujem 10 dni se mi najbrž ne splača kupit dve takšni kartici, ker baje je prevoz ful poceni? Razumem jaz to prav? Drugo vprašanje pa je, ali si to kartico naročiš on-line in dobiš domov al jo moraš dvignit v Barceloni na travel agency? Skratka zanima me, ali je za plačevanje javnega transporta takšna kartica res dobra alternativa. Jaz namreč konkretnih cen transporta bo Barceloni ne poznam. Klea

nola  

10. jun 2009 17:49

Če boš kartico uprabljala samo za prevoze, potem je bolj ekonomično, da vzameš Travelcard, ki stane 23,10 evra za pet dni. Velja za metro, bus, renfe železniško mrežo, ne pa tudi za žičnico na Montjuic, povratna karta 8,30 evre (zakaj boš želela tja, je napisala Vendelina) niti za turistični bus ki stane za en dan 21 evrov.

Ena vožnja z metrojem velja 1, 35 evrov, karnet desetih (prenosljivih) kart za vse vrste prevoza pa od 7,70 do 32,95 evrov, odvisno od cone, v kateri v velja.

Ali se ti Barcelona Card splača ali ne, moraš presoditi sama. Ti veš, kaj si želiš pogledati, vstopnine so objavljene za vse in tudi del, ki ga kriješ s kartico.

Jaz bi vzela za prvi teden BC in si v teh petih dneh ogledala ta drage znamenitosti, za naslednjih 5 dni pa Travelcard, saj je v Barceloni ničkoliko tega, kar lahko vidiš in uživaš brez vstopnine.

http://www.tmb.net/en_US/barcelona/moute/targete

Kartice naročiš on-line in jih dobiš domov.

nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 10. 2009 17:50

Klea  

10. jun 2009 19:40

nola ti pa si pravi strokovnjak za Bcn vidim. Moram priznat, da so ti nasveti zelo koristni. Zdaj si moram res še pogledat katere stvari je treba pogledat in si naret seznam. Potem pa se ziher še oglasim z kakšnim vprašanjem. Klea

libra  

član od: 27.3.2004

sporočila: 155

10. jun 2009 23:25

nola Zapisala si: Barcelona City Card je kartica, ki velja od 2 do 5 dni. in potem še Barcelona card za 5 dni stane 38€. In ker grem jaz v Barcelono samo za "pokušino" - od sobote do torka te vprašujem ali lahko kupim kartico za dva dni in kakšna je cena? klea Zapisala si: In koliko si potem plačala za karto (predvidevam, da povratno) - zvsemi možnimi taksami in doplačili? Plačala sem 192,52 EUR. Kopiram specifakacijo, ki sem jo dobila po mailu od Ryanaira potem ko sem izvedla plačilo za dve povratni karti. PAYMENT DETAILS ********39.98 EUR Total Fare ********91.54 EUR Taxes, Fees & Charges ********20.00 EUR Passenger Fee: Web Check in *********1.00 EUR Passenger Fee: Mobile Text ********20.00 EUR Passenger Fee: Checked Bag(s) ********20.00 EUR Passenger Fee: Handling Fee *******192.52 EUR Total Paid V tej ceni je vključen 1 kovček (15 kg), ki gre v "prtljažnik", v kabini pa lahko imava še 2 kovčka (predpisane mere) do 10kg. Osnovna cena vozovnica je bila 0,00 eur in so dvignili jo za 19,99 eur, kar pomeni za dve osebi 39,98. Danes je isti let dražji za 34 eur0v. libra

nola  

11. jun 2009 10:32

libra je napisal/a:
nolaZapisala si:Barcelona City Card je kartica, ki velja od 2 do 5 dni.in potem šeBarcelona card za 5 dni stane 38€.In ker grem jaz v Barcelono samo za "pokušino" - od sobote do torka te vprašujem ali lahko kupim kartico za dva dni in kakšna je cena?kleaZapisala si:In koliko si potem plačala za karto (predvidevam, da povratno) - zvsemi možnimi taksami in doplačili?Plačala sem 192,52 EUR.Kopiram specifakacijo, ki sem jo dobila po mailu od Ryanaira potem ko sem izvedla plačilo za dve povratni karti.PAYMENT DETAILS********39.98 EUR Total Fare********91.54 EUR Taxes, Fees & Charges********20.00 EUR Passenger Fee: Web Check in*********1.00 EUR Passenger Fee: Mobile Text********20.00 EUR Passenger Fee: Checked Bag(s)********20.00 EUR Passenger Fee: Handling Fee*******192.52 EUR Total PaidV tej ceni je vključen 1 kovček (15 kg), ki gre v "prtljažnik", v kabini pa lahko imava še 2 kovčka (predpisane mere) do 10kg.Osnovna cena vozovnica je bila 0,00 eur in so dvignili jo za 19,99 eur, kar pomeni za dve osebi 39,98.Danes je isti let dražji za 34 eur0v.libra

Kartico lahko kupiš za 2, 3, 4 ali pet dni.

Cene in pogoje preveri na

http://bcnshop.barcelonaturisme.com/Barcelona-Card/_vf-SMlY1yItM-

Če boš letela z Ryanairom, ne boš priletela v Barcelono ampak v Girono. Preveri, če velja BC za transfer med letališčem in Barcelono, dvomim, ker je girona kakšnih 100 km stran.

Avtobus od letališča do centra Barcelone stane 12 evrov, preveri na tej strani:

http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/gerona/g

Vlak pa nekaj čez 7 evrov, vendar je postaja v centru Girone in moraš od letališča do tja z avtobusom ali taksijem.

http://horarios.renfe.es/hir/index.jsp?page=hjhir130.j

Če vas je več, je varianta tudi najem avtomobila,saj je vožnja zanimiva in avto lahko pustiš ali prevzameš v centru Barcelone.

nola

Anaa  

član od: 2.4.2007

sporočila: 83

11. jun 2009 11:17

nola je napisal/a:

Barcelona City Card Pametno si jo je kupiti že vnaprej, saj ti tako ni treba plačati prevoza od letališča do mesta, pa mislim, da je preko spleta tudi nekaj evrov cenejša

Če jo naročim preko spleta ...jo to dobiš po pošti? (ne pridem do linka....:( eh ti računalniki...) Anaa Sporočilo je spremenil(a) Anaa dne 11. 2009 11:18

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti