22. maj 2009 10:11
Z možem sva najprej sama potovala in kampirala, kasneje pa z družino, tako da nam je to postal že skoraj način življenja v poletnih počitnicah. Preizkusila sva vse mogoče variante blazin in ugotovila, da so daleč najboljše samonapihljive blazine - ta strošek se vsekakor izplača, saj jih kupuješ za več let. Pri blazinah tipa turbo-max se je izkazalo, da zdržijo v najboljšem primeru 2 leti, pa tudi spanje niti pod razno ni tako udobno kot na samonapihljivih blazinah. Ko sem bila še mlada, sem lahko spala brez vzglavnika, zdaj pa brez njega ne morem, tako da jemljem kar svojega s sabo, saj se napihljive variante ne obnesejo.
Ker sta samo 2, ne bo težav s prostorom v avtu, tako da si lahko privoščita več opreme s sabo, preživiš pa tudi z minimumom. Mi zbašemo v avto ( brez strešnega kovčka, avto NI karavan izvedba) vse, kar potrebujemo za približno 3-tedensko potovanje: šotor, samonapihljive blazine, spalne vreče, kladivo za zabijanje klinov, krpa in mini metlica za čiščenje šotora, mali električni kuhalnik, 2 plinska kuhalnika na kartuše, vedro za pomivanje s posodo (ponev, dva lonca, pribor, plastični krožniki in skodelice, kafetjera), zložljiva mizica in zložljivi stoli, kamp svetilka, oblačila, brisače, toaletne potrebščine, knjige, tranzistor in prenosni računalnik ;) Pa seveda še hladilno torbo in hrano za prvo silo (nato jo kupujemo sproti toliko, kot je pač dnevno potrebujemo).
V kampu v Grčiji smo bili prava atrakcija, ko so nas opazovali, kako bomo v avto stlačili vso svojo ropotijo in ko je mož zaprl prtljažnik, so nam zaploskali :))))))
Mož ima pravilo - kar ne gre v avto, je odveč.
Uživajte v potovanju in življenju pod platneno streho, saj je vsaj za nas to najlepši del leta, ki ga preživimo skupaj.