Excel 2003 - na pomoč, prosim!

pomarančika  

član od: 3.3.2008

sporočila: 34

tema odprta - 18. maj 2009 17:27 | ogledi: 2.975 | odgovori: 12

Prosim, računalniški strokovnjaki, na pomoč!

Vem, da mogoče zveni neumno, ampak na računalniku sem pomotoma odstranila Excel 2003. Rada bi si ga spet namestila, ampak sem surfala po Googlu, pa nikakor ne najdema spletnega naslova, od koder bi si lahko namestila Excel 2003. Poudarjam: Excel 2003, ne 2007!

Prosim lepo, če lahko kdo posreduje LINK ZA EXCEL 2003!

Najlepša hvala!

pomarančika

neznan uporabnik

18. maj 2009 17:52

Pomarančika, Excela si ne moreš namestiti s spletne strani (vsaj legalno ne), ker je plačljiv del paketa Microsoft Office. Si prepričana, da si si izbrisala cel program ali je z namizja računalnika izginila le bližnjica, zelen X? Brisanje programov se ne more zgoditi pomotoma, saj je treba prej pritisniti kar precej gumbov, da odstranjevanje programov res potrdiš. Prepričana sem, da je Office shranjen na C-ju, zato najprej poglej tja in si naredi novo bližnjico. Če ne veš, kako, pa ti bom napisala, kako naprej. jancka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. maj 2009 18:10

Kliči na Microsoft Slovenija - na pomoč uporabnikom, ki dela do 20 ure. Tam v telefonskem razgovoru poveš številko svojega paketa...to se vidi, ko odpreš en fajl v Desktopu ...sem pozabila, kateri, ampak svetovalec na telefonu te ves čas lepo vodi in potem do tega, da si ponovno naložiš excel... Vendelina jr.

pomarančika  

18. maj 2009 18:29

Hmmm, a tako. No, pravzaprav je malce bolj zapleteno. Na računalniku imam že nekaj časa na novo naložen paket Microsoft Office 2007 (Word, PowerPoint, Excel, pač vse, kar spada zraven). Vendar je stari (prejšnji) paket Microsoft Office 2003 še vedno deloval. To pomeni, da sem lahko poljubno uporabljala paket 2003 ali 2007, kakor sem hotela, kar mi je všeč. Ker mi je Word bolj všeč v različici 2003, PowerPoint pa 2007. Prejle sem poskusila in še vedno deluje vse skupaj normalno - razen tega, da ne morem odpreti Excela 2003. Napiše mi: "Priprava na namestitev...", "Prosimo počakajte...", "Namestitev ni uspela, blablabla..." in mi sploh ne odpere. Tako, da imam občutek, da je nekaj drugega narobe (čeprav se mi niti ne sanja, kaj bi to lahko bilo). Bližnjica do Excela 2003 pa je še vedno v namizju. Tako, da: prosim za pomoč! Hvala, Jancka in Vendelina jr. za pomoč. Morda obstaja preprostejša varianta vnovičnega priklica Excela na računalnik, kot klic na MS? Najlepša hvala že vnaprej! pomarančika

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

18. maj 2009 20:20

inštalacijski CD za MS Office 2003

ga daš v platenšpiler ko napiše priprava na namestitev, pa bo vse ostalo računalnik sam opravil, in to je potrebno narediti za vsak na novo odprt account

LP

Drejček

tresk  

član od: 4.8.2006

sporočila: 115

18. maj 2009 21:25

Pomarančika, to se je pa tudi meni enkrat zgodilo. Pa nisem zbrisala Excela....dlje časa ga nisem uporabljala, ko pa sem ga enkrat po dolgem času spet rabila, mi je napisalo točno tako kot ti praviš. Nimam pojma kaj je bilo in zakaj.... Follow your dreams....

neznan uporabnik

18. maj 2009 22:22

Ok, predvidevam torej, da ti je uspelo izbrisat .exe file iz sistema. Če nisi zraven pritisnila se shift, bi moral ta .exe načeoma biti v košu. Poglej, če je tam, in ga obnovi. Sicer pa, seveda, inštalacijski CD, če ga imaš. In nikar klicat MS, če imaš nelegalne windovse ali office! jancka

pomarančika  

30. maj 2009 14:40

Ah, ja, se mi je zdelo. Pogledala sem v koš in tam ni ničesar, kar bi bilo vsaj malo podobno Excelu 2003. Inštalacijski CD? Uh, dobiš to zraven, ko kupiš računalnik? Ali pa, ko kupiš Office? Ker kolikor se spomnim (kar sicer ni ravno točno), so bili Excel, PowerPoint, Word, ... 2003 že naloženi, ko smo računalnik kupili, tako da res nevem ničesar o inštalacijskem CD-ju za verzijo 2003. Sicer pa imam vse legalno, kolikor vem. Torej mi preostane samo to, da se zadovoljim z Excelom 2007? Res samo to? Bilo bi res škoda. Grem pa zdaj takoj iskat, če kje najdem kakšen inštalacijski CD. HVALA za pomoč! pomarančika

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

30. maj 2009 14:49

Če poznaš približno datum kdaj si ga nazadnje uporabljala lahko poskusiš z obnovo! Mogoče bo delovalo.... gordana

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

30. maj 2009 15:55

mene pa zanima, v excelu, bi rada naredila nekaj tabel z različnimi operacijami, vendar ker nisem kakšen računalniški strokovnjak, da ne bom dolgovezila, rabim nekaj formul pa me zanima če obstaja na internetu kakšna stran, ki bi mi bila v pomoč. anitram1

posavec  

član od: 23.12.2007

sporočila: 71

30. maj 2009 17:21

mogoče pa tukaj dobiš kakšno koristno informacijo http://www.zmaga.com/ lep dan še naprej, posavec

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti