29. okt 2009 0:23
Meni pa je Nigella zakon!
Malo prej sem spekla njene Brownije (
http://www.youtube.com/watch?v=PpbLXicvK0k ), ki vedno prehitro poidejo. In vse tiste njene čokoladne stvari, ki jih najdete pod "Nigella Feasts-Chocolate Heaven", uuh, resnično za prste obliznit (ob tejle so se mi resnično cedile sline:
http://www.youtube.com/watch?v=zGkVbK5d_iE&feature=r )
Najbolj mi je pri njej všeč, da kuha s tako strastjo in hrani ki jo kuha daje prav posrečene pridevnike. Njeni recepti niso prav nič tipično angleški, seveda pa je - sploh pri začimbah in dišavnicah - zaznati vpliv Indije. Kadar jo vidim kuhati me prav zagrabi, da bi se tudi sama lotila kakšne zapeljive jedi. Ne morem pa razumeti, kako lahko ženska toliko poje - prav baše se in tiste scene čisto na koncu oddaje, ko se ponoči prikrade v hladilnik in kar pri odprtem gricka ostanke... Meni ponoči še na misel ne pride, da bi se lotila jesti :P Vendar je verjetno vse to del imidža, ki ga pač ustvarja, zato, da ni le navadna kuharica, ampak si jo gledalci zapomnimo še po kakšni nenavadni lastnosti.
Skratka, zame je prav super kuharica, še sploh, ki velikokrat razloži, zakaj je čemu tako, zakaj je potreben kakšen postopek - razloži, čemu je kaj namenjeno. Povrh vsega pa ni pol toliko packasta kot Jamie, ki je najprej z rokami stiskal paradižnike, da je dobil sok, takoj za tem pa z istimi umazanimi, lepljivimi rokami odpiral predale in brskal za metlico ter premetaval lončke z začimbami, da bi prišel do koriandra. Podobne zgodbe z jajci, ožemanjem limone skozi prste, ipd. Fej!
Oh, punce, tudi jaz se spominjam "brown sugar" Ainsleyja... Dobri recepti, dober tip...kaj bi lepšega :)
Kaj pa menite o Gordonu Ramseyju? Zame je po eni strani prav legenda, po drugi pa nekakšen sadističen kulinarični larpurlartist, ki teži in komplicira s hrano zaradi teženja in kompliciranja samega. Tisti njegovi tekmovalci dostikrat pripravijo precej spodobne jedi, pa jih spljuva samo zato, ker lahko in zato da, kot že omenjeno, gradi in ohranja svoj "I am the tough jebač" imidž.
Shirley