neznan uporabnik
13. maj 2009 17:19
in nujno na paradižnik dam tri (ali štiri ali pet) zrnc sladkorja. poudari okus. japajaneznan uporabnik
13. maj 2009 17:19
in nujno na paradižnik dam tri (ali štiri ali pet) zrnc sladkorja. poudari okus. japaja
13. maj 2009 18:38
Ja, to, tri ( ali štiri ali pet ) zrnc sladkorja na skledo solate in rata homeopatska solata.
ežoj
13. maj 2009 19:06
anamarija1 je napisal/a: |
Narediš šobsko solato na Primorski način: paprika, kumare, paradjaz, feta sir, sol in oljčno olje in kis(malo) mmmmmmm. Anamarija
|
Pa še fajn dozo sveže bazilike zraven - mnjammmmm!
Mojca
13. maj 2009 19:09
Ali pa naredi "trikoloro" - okrogle, tanjše rezine paradižnika razporediš na krožnik, jih prekriješ z rezinami mocarele , rahlo osoliš in vsak "kupček" pokriješ z listom bazilike. Še par curkov oljčnega ojla in ... za prste obliznit!
Mojca
13. maj 2009 19:16
Ja no, da ne bodo samo primorske variante - ne pozabit na bučno olje, je tudi prav super.
Nasja
13. maj 2009 19:19
Nekje (pa se ne spomnim več, kje je to bilo ), sem dobila ene cvetove bazilike ali nekaj podobnega, namočeno v olivnem olju. Stresem to na paradižnik, narezan na rezine in dam na mizo! Gorje, da ne bi nikdar naredila tega!!! Od takrat naprej vsi, še posebno najstarejši družinski član, furt na furt zahtevajo ta zvarek na paradižniku. Je pa res dobro, da si vse prste obližeš!
LP
cervus
13. maj 2009 19:42
mamaF je napisal/a: | ||
Pa še fajn dozo sveže bazilike zraven - mnjammmmm! [pribor] Mojca |
13. maj 2009 20:26
nasja, v naših koncih se dela paradižnikova solata z bučnim oljem in BREZ kisa. klavdija
13. maj 2009 20:36
tudi jaz dodam feta sir ali mocarelo in obvezno veliko bazilike. tanjaj
13. maj 2009 20:44
Ojla! Za spremembo, naredim včasih samo na krhlje narezan paradižnik, ki ga posolim in zmešam z navadnim jogurtom. Sploh poleti zelo paše, pa kos črnega kruha, pa je odlična večerja, vsaj meni. Lep pozdrav, Pandora pandoraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečen riž z zelenjavo
Ribja juha s testeninami