Spletni nakupi na kitajskem

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

5. maj 2009 8:13

Jaz sem trenutno kar zajetne vsote materiala za delo naročala iz ZDA, pa je kljub poštnini in carini, ki niti nista znesli malo, bilo občutno ceneje. Predvsem pa to, ker se pri nas določenih zadev NE DOBI, sploh, če se išče kaj bolj specifičnega. Najbližje je UK, samo tam je brrrr drago. Sem pa tako navdušena nad tem "poslovanjem" z ZDA, da se nameravam oglasiti pri njih, če se bom le kje v bližini potepala. Ravno včeraj sem pisala recenzijo o njihovem poslovanju in izdelkih za njihovo spletno stran. : ) Elektronika zna biti ceneje tudi v ZDA, sem zadnjič slučajno gledala za nek fotoaparat. Že za 150 € ceneje je v Celovcu od naše ponudbe... : ) lidka [sonce]

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

5. maj 2009 11:36

Ja Gasperp,kot ,da bi poslušala svojega moža. Tudi on je že nekaj časa čist mahnjen na te žarnice.Zaradi njih je obrnil že cel splet,zraven pa tudi moje živce,ker mu moram prevajati . Ampak še vedno ne veva kako naj stvar naročiva ,kako je s plačilom in podobno. Če veš ti kaj več bibila vesela,če mi lahko to napišeš.Da bo enkrat mir s tem "ne vem kak bi jaz to dobil" Ker pri nas so te žarnice res drage oziroma jih sploh ni. kriznana

gasperp  

član od: 21.1.2007

sporočila: 86

5. maj 2009 13:01

V bistvu ne vem čist točn kako bi kaj naročil, zato tudi sprašujem. Če kaj izvem, bom poročal Bi bil zelo vesel tulka, če mi pošlješ zs. Lidka na kateri strani pa ti naročaš, če ni skrivnost (drugače se pa vsem opravičujem, ker v odgovorih tikam) gasperp

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

5. maj 2009 13:19

Jaz na različnih, odvisno kaj rabim. Celo v Italijo si naročam knjige, (hvala nekaterim za usluge, da mi prevzamejo pošto), ker pride ceneje, pa da sploh dostavijo, ker kot so že rekle, SLO za nekatere ne obstaja... : ) Pa karte za galerije. Pa letalske karte. Midva full full operirava preko spleta... lidka [sonce]

Miro  

član od: 6.9.2007

sporočila: 40

8. maj 2009 11:33

gasperp je napisal/a:
Drugače je pa zelo zanesljiv internetni nakup preko PayPala, ki poteka takole. Imeti moramo PayPal račun, ki ga odpremo recimo v Angliji (pri nas ga ne ponuja še nobena banka, zaenkrat). gasperp
Tole ne bo čisto držalo, čeprav je bilo svoje čase nekaj posebnosti glede Slovenije. sedaj je vse OK. Paypal ne ponujajo banke. Račun odpreš na http://www.paypal.com. Njim daš e-mail naslov in številko svoje kartice. Ko kupuješ blago, ki ga podjetje ali posameznik prodaja preko paypala, navedeš le svoj e-mail naslov. Pri nas je spletnih trgovin, ali podjetij, ki se tega načina poslužujejo še malo. Sam sem ga uporabil le enkrat (privat) in tudi moja spletna trgovina tega ne omogoča. Morda se bom nekoč potrudil in tudi to uredil. Miro

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

8. maj 2009 12:25

A ne bi bilo lažje najti koga,ki na vsake toliko časa gre na Kitajsko in ga prositi,če lahko mimogrede še to pa to prinese? Od prijateljice ati pogosto službeno potuje na Kitajsko in takrat na veliko zvoni telefon "rabiš kaj?kakšne cunce,pasove,mobitel?"... Roncolino

gasperp  

8. maj 2009 23:48

Hvala za info Miro. Zgleda, da so moje informacije že mal stare gasperp

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

9. maj 2009 1:05

@gasperp jaz bi ti odsvetoval poslovanje s kitajci, ker so v večini barabe... ;) pa nisem rasist ali ksenofob :) izkušnje, pač--- sploh kaj pa kvaliteta 10x cenejšega izdelka? ampak oglasit sem se pa moral ko sem prebral da gre za LED žarnicah... a pa si kdaj videl kako je videti LED svetloba? kakšen spekter in svetilnost ter kako vpliva taka svetloba na naše počutje? če zanemarim videz... ;) upam, da si poročen, ker najbrž nobeno dekle ne bo več prišlo na obisk... ;) cellnet

gasperp  

11. maj 2009 13:59

O kvaliteti ne dvomim preveč, ker itak pri nas prodajo veliko kitajske robe. Eni si pa zraven prav pošteno napolnijo žepe. Pri nakupu LED žarnic moraš paziti kakšen barvni spekter kupiš in kakšen kot sevanja ima. Prodajajo LED žarnice z belo svetlobo (white) od 2600 K do 10000 K in kotom sevanja od 30 do 120 stopinj. Kupiti moraš pa obvezno nove žarnice, saj dve leti stare niso dobre, ker so narejene s staro tehnologijo in je zato kakovost svetenja zelo slaba. gasperp

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

12. maj 2009 18:14

Če koga zanima nakup led žarnic, naj mi piše. Ko bom prišla domov, bom odgovorila. Mož jih je nekje naročil (pri nas, ne na Kitajskem) in so bile po zmerni ceni. Ne vem točno koliko, vendar ne 50 EUR ena, kot sva jih videla v nekaterih trgovinah. Imamo jih namreč veliko, ker sem si v vetrolovu in predsobi zamislila "zvezdno nebo". Kitajska roba? verjetno ni artikla na tem svetu in znamke, ki je Kitajci ne bi ponaredili. Sama sem pred leti kupila "original" lewiske. Tiste klasične. To ni bilo to. v detajlih so se razlikovale. Mimika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti