4. maj 2009 14:42
Tu sta dve stvari:
1. Sama bi zmogla verjeti, da imajo nekateri ljudje precej težav z definicijo levo-desno, predvsem so mi o tej težavi tožili ljudje, ki imajo levo roko za svojo prevladujočo in so morali potem pisati in vse delati z deno. Tudi bi zmogla verjeti, da obstaja kakšna nevrološka motnja, ki resno zmede prostorsko orientacijo in se potem človek težko orientira. Tudi bi zmogla verjeti, da si kdo spričo slabih izkušenj iz preteklosti sugerira, da nima orientacije in potem se res izgubi. Ampak se mi zdi, da to zadnje se da s terapijo lepo popraviti, za nevrološko motnjo pa itak moraš imeti diagnozo.
2. Če pa človek nima nič od zgoraj navedenega, potem je preprosto len. Priti iz katergakoli konca Slovenije do Krka je nekaj, kjer mora itinerar povedati osnovnošolec (oziroma, ko sem jaz hodila v osnovko, je bilo to treba znati in nisi smel gledati na karto, če si hotel dobiti pozitivno pri zemljepisu). To veščino boš, nina88, morala nekako osvojiti, pa tvoj partner tudi. Ker ne bo samo fora v poti na dopust. Nekega dne boš dobila v službi nalogo, da moraš biti popoldne npr. v Otiškem vrhu, drug dan ti bodo rekli, da moraš iti jutri v Jagodje in kaj boš pa storila takrat? Dala odpoved? Si še mlada in če misliš, da se boš skozi življenje prebila tako, da ti ne bo treba niti po službeni dolžnosti nikamor potovati /in zraven kolikor toliko dostojno živeti in sicer tako, da bo ob koncu meseca še kaj ostalo), ti moram kar povedati - take risanke ni.
Garmin je koristen za vožnjo po mestih, zlasti tam, kjer smo prvič in ne poznamo prometnega sistema enosmernih ulic. Plus, garmin je okej, če gremo v kakšno državo, ki ima nam tako nerazumljiv jezik, da ne zmoremo prebrati cestne table (Madžarska, Litva, Latvija, Estonija, Finska), povsod drugod je v bližnji soseščini ali latinica ali pa angleška transkrpcija.
Ker, če ne veš, kaj je levo in kaj desno, potem ti tudi garmin kaj veliko ne bo pomagal (kvečjemu ti povečuje verjetnost, da zaradi gledanja v ekran ne gledaš na cesto in to je samo po sebi nevarno).
Skratka, ti kar kupi garmin. Bolj ko boš prodajalcu po resnici pvoedala, kako si dezorientirana, dražjega boš dobila. S funkcijami kot solate.
V resnici pa ne razumem, kaj je narobe z avtokarto?
Vendelina jr.