Navigacija

nina88  

član od: 6.3.2007

sporočila: 66

tema odprta - 4. maj 2009 8:39 | ogledi: 1.688 | odgovori: 28

Pozdravljeni!

S fantom bi kupila navigacijsko napravo za v avto, prenosljivo, da jo lahko prestavljava iz avta v avto, pa me zanima katero mi priporočate, da bi imela pokrito celo slovenijo in hrvško pa avstrijo.

Pa da bi dobro vodila, da ne bi zašla. Ker sama nimava pojma o poteh po sloveniji, kamor greva zmer zaideva. Noben nima pojma o geografiji. Zato bi želela da vtipkam cilj in me pripelje tja.

Rabim jo da naju pripelje do morja do krka.

Dala bi zanjo do 200E.

lp

Nina

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

4. maj 2009 8:58

nina88 je napisal/a:
Pozdravljeni!S fantom bi kupila navigacijsko napravo za v avto, prenosljivo, da jo lahko prestavljava iz avta v avto, pa me zanima katero mi priporočate, da bi imela pokrito celo slovenijo in hrvško pa avstrijo.Pa da bi dobro vodila, da ne bi zašla. Ker sama nimava pojma o poteh po sloveniji, kamor greva zmer zaideva. Noben nima pojma o geografiji. Zato bi želela da vtipkam cilj in me pripelje tja.Rabim jo da naju pripelje do morja do krka.Dala bi zanjo do 200E.lpNina

.................. pa tako da najde ugodno prenočišče, pa dobro kosilo po zmerni ceni, pa..............

Ja ljuba duša, če še to nabavite, pol šele bosta čist izgubljena. A se vam ne zdi, da v čar potovanja paše tudi mal iskanja? Kar kurjo pot dobim ( od ugodja ) ko se spomnem, recimo, prideš v neznano mesto, najti moraš hotel ( prenočišče ) in vse ostalo. Kaj pa kontakt z domačini? Kontakt je tudi če sprašuješ za pot ali karkoli. Ljudje so vsepovsod prijazni do tujcev, ki nekaj iščejo. Utegnejo čudno gledat nekoga, ki nič ne sprašuje, ima navigacijsko napravo, morda tudi hrano in vse ostalo kar potrebuje, domačinom pusti v stranišču le..........

Nekaj sveta sem tudi videl, bil v krajih ko jezika domačinov nisem nič govoril, oni pa angleščine ne, pa sem se vseen sporazumel, verjamem, da veliko boljše kot če bi imel navigacijsko napravo. V vseh mojih 45 ( pa morda kakšno še več ) letih potovanj, navigacijska naprava je zadnje kar bi pogrešal. Tistih 200€ pa zapravite za kaj bolj pametnega.

ežoj

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. maj 2009 9:55

Pa ko jo bosta prestavljala iz avta v avto, ne pozabita zraven prestaviti še zemljevida, pride še kako prav, na žalost navigacijske tetice ne vedo vsega, npr. da je ta in ta cesta zaradi .... danes zaprta, pa da se v to in to cesto s te strani ne da zapeljati, pa da je avto(bus) višji od dotičnega tunela, pa da je dejanska lokacija kakih 50 metrov pod avtom, ki se nahaja na mostu čez karkoli že...  Govorim iz lastnih izkušenj, ta s tunelom preverjena včeraj... In potem se tem teicam zmeša in samo preračunavajo, ne marajo avtocest in te hočejo odpeljati po najbiližji varianti, čeprav gre samo za kolovoz... Pa zabavne so tudi s tega vidika, ker včasih ne razlikujejo med križiščem in krožiščem ali pa zavijajo v levo ali desno, kjer spploh ni odcepa (malo ostrejši ovinek), treba se je na njih navaditi.

Saj ne, da niso uporabne te škatlice, niso pa vsevedne in se ne gre zanašati samo na njih. Sama še vednov sako pot v neznane kraje izračunam še s pomočjo katere izmed autoroute strani, ki jih je na netu malo morje.

Mi škatlico imamo, ker je prišla v paketu z makino, samo zato, in jo vsak drugi bot z največjim veseljem kar na off damo.

Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

4. maj 2009 14:17

Ob viamichelin.com ne potrebuješ niti navigacijske naprave, tistih 200 evrov zanjo pa raje porabiš za dobro večerjo na dopustu. Jaz nisem navdušenec nad navigacijo. Kar potrebujem, opravi spletna stran viamichelin, sicer pa se orinetiram sproti in še nikdar nismo zašli, še v Parizu smo v temi z Boul Periferiqua zadeli pravi izvoz in bili v prvem poskusu na pravem naslovu. Sicer nisem nasprotnik navigacije, nasprotno, vidim pri kolegih, da veliko krat prav pride, sploh v odročnejših krajih. Ampak mene pač ne navduši, raje sama malo brskam po kartah in si izpišem pravo pot. Mamamia mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. maj 2009 14:42

Tu sta dve stvari: 1. Sama bi zmogla verjeti, da imajo nekateri ljudje precej težav z definicijo levo-desno, predvsem so mi o tej težavi tožili ljudje, ki imajo levo roko za svojo prevladujočo in so morali potem pisati in vse delati z deno. Tudi bi zmogla verjeti, da obstaja kakšna nevrološka motnja, ki resno zmede prostorsko orientacijo in se potem človek težko orientira. Tudi bi zmogla verjeti, da si kdo spričo slabih izkušenj iz preteklosti sugerira, da nima orientacije in potem se res izgubi. Ampak se mi zdi, da to zadnje se da s terapijo lepo popraviti, za nevrološko motnjo pa itak moraš imeti diagnozo. 2. Če pa človek nima nič od zgoraj navedenega, potem je preprosto len. Priti iz katergakoli konca Slovenije do Krka je nekaj, kjer mora itinerar povedati osnovnošolec (oziroma, ko sem jaz hodila v osnovko, je bilo to treba znati in nisi smel gledati na karto, če si hotel dobiti pozitivno pri zemljepisu). To veščino boš, nina88, morala nekako osvojiti, pa tvoj partner tudi. Ker ne bo samo fora v poti na dopust. Nekega dne boš dobila v službi nalogo, da moraš biti popoldne npr. v Otiškem vrhu, drug dan ti bodo rekli, da moraš iti jutri v Jagodje in kaj boš pa storila takrat? Dala odpoved? Si še mlada in če misliš, da se boš skozi življenje prebila tako, da ti ne bo treba niti po službeni dolžnosti nikamor potovati /in zraven kolikor toliko dostojno živeti in sicer tako, da bo ob koncu meseca še kaj ostalo), ti moram kar povedati - take risanke ni. Garmin je koristen za vožnjo po mestih, zlasti tam, kjer smo prvič in ne poznamo prometnega sistema enosmernih ulic. Plus, garmin je okej, če gremo v kakšno državo, ki ima nam tako nerazumljiv jezik, da ne zmoremo prebrati cestne table (Madžarska, Litva, Latvija, Estonija, Finska), povsod drugod je v bližnji soseščini ali latinica ali pa angleška transkrpcija. Ker, če ne veš, kaj je levo in kaj desno, potem ti tudi garmin kaj veliko ne bo pomagal (kvečjemu ti povečuje verjetnost, da zaradi gledanja v ekran ne gledaš na cesto in to je samo po sebi nevarno). Skratka, ti kar kupi garmin. Bolj ko boš prodajalcu po resnici pvoedala, kako si dezorientirana, dražjega boš dobila. S funkcijami kot solate. V resnici pa ne razumem, kaj je narobe z avtokarto? Vendelina jr.

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

4. maj 2009 15:01

Evo, zdajle pa ne morem bit tiho. A ne kupujejo vsi garmine zato, ker so nekako "moderni" pa čeprav se odpeljejo 1x na leto k sosedom na dopust? Al pa celo menjajo avto, pa so blazno navdušeni, ker ima nekega garmina v kompletu... Če pa je avtorica začetnega posta "prepričana" da ni orientirana, pa da je enak njen tip, in je prepričala sebe, in bi rada še potrditev od nas, za izgovor v nakup, potem je to druga zgodba. Veliko ljudi potrebuje samo potrditev... lidka [sonce]

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

4. maj 2009 15:20

Ne vem zakaj ste tako vneto planile po nini 88, saj si tudi odrasli radi kupujemo igrače. Nekateri šminke, drugi bormašine, nina88 pa pač garmina.

Saj ne sprašuje po vaših stališčih do navigacijskih naprav in še manj išče potrditve prezidija kuharic.

Kot sem razumela njen post jo zanimajo izkušnje in nasveti tistih, ki napravo uporabljajo.

nola

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8915

4. maj 2009 15:20

Če potrebuješ samo potrditev, potem bom jaz a`priori rekla NE KUPUJ modno muho. Danes obstajajo tako lepe karte, take označbe ob cestah... Če pa Krka ne najdeta, potem se ne bosta znajdla niti z navigacijo. Pozdravček!

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

4. maj 2009 15:28

Jaz sem ena od tistih ljudi, ki se imajo navado izgubljat (se v sluzbi moram vedno zelo razmisljat, po katerem hodniku se kam pride, kadar hodim kje izven svojih obicajnih poti - najbrz ima zadeva res kaksne nevroloske vzroke, tako kot so eni ljudje barvno slepi, drugi dislektični in tako naprej; res je celo, da je v moji familiji na pretek levicarjev, sama menda celo sodim med redke ambidekstre, prevzgajali me pa niso nikoli). Tako da ta fenomen po mojem obstaja, ceprav bi slo prav tako lahko tudi za slamparijo tipa "nikoli ne morem biti tocen, vedno zamudim". Vsekakor se s tem ne ukvarjam in se mi zdi bolj kot ne zanimivost. Navigacija sicer ni vsemogocna, pa vsekakor jo clovek ne rabi za pot na Krk, ker so avtocestne table dovolj jasne. Je pa ljubek gadget, cim se clovek spoprijatelji s tisto tetico (amaterske softwarske nadgradnje, ko se tetica (loni, skrajno posrecen izraz!) oglasi "uuuu, si falu, mona!", so neprekosljive...:)))) Ce bi morala izbirat med tetico in sprintanim itinerarjem z viamichelin, bi vsekakor vedno izbrala slednje. Naju je pa lani na povratku s Sicilije v casovni stiski in predinfarktni petkovi palermitanski prometni spici eden od malih magellanovih bratcev nezmotljivo pripeljal do trajektnega terminala, za kar mu se danes pojem hvalo. lp, proxima

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

4. maj 2009 15:35

AMZS jih sposoja, se mi zdi...................potem se pa odločita, če je za vaju ali ni.

rimljanka - zasebno mnenje

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

4. maj 2009 16:06

Jaz ga imam... po Evropi letno prevozim cca 20.000 km. Pa veste zakaj ga imam??? Da se s tisto tetico pogovarjam!Sva tako osamljeni z mojo v avtu, da je joj ...potem pa vse prav pride za malo konverzacije, posebno ponoci, ko ne smem vec telefonirati, ker doma ze vsi spijo! Je pa res, da ta naprava ni niti malo zanesljiva, posebno ce so dela na cesti...popolnoma se zmede in potem preracunava in preracunava... Nekoc se mi je zgodilo, da mi je pravila: peljite naravnost, peljite naravnost... pred mano pa kanal . Ce bi bila crna tema, bi gladko zapeljala vanj. Viamichelin je zakon, vendar, ce si sam v avtu ne mores brati med med voznjo. lp Nena Nena-morje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti