3. maj 2009 22:14
Mi smo včeraj in danes praznovali možev rojstni dan. Mislim, da ti ne bom s temle kaj prida v pomoč, a kljub vsemu. Doma sem spekla krušne skodelice že v naprej, pripravila sem si tudi kar precej solno-kvasne emulzije in seveda drobno pecivo. Strojno sem naribala sir za pizze. Omake so bile kuhane in konzervirane že v minuli sezoni. Včeraj sem potem (na drugi lokaciji) zjutraj dala kuhat kavro. Kuha se sama celo dopoldne in jaz nisem imela nikakršnega dela z njo. Zamesila sem testo za kruh in pizze, ter dala vse skupaj vzhajat. Gobe in ostala zelenjava je bila tik-tak pripravljena. Mož je kuril krušno peč kot lucifer in 15 minut predno je bila peč dovolj segreta sme raztegnila testo,hči jih je nadevala, potem pa smo vse naenkrat dali pečt v krušno peč. Po pizzah je šel v peč še kruh. Gostje so bili navdušeni nad enolončnico, da ne govorim o pizzah. Za malo dela, zelo vlik fekt.
Ti pa, ker take možnosti najbrž nimaš, probaj s kakim kotličkom. Spomnim se, kako smo na prvem pikniku KulSlo jedli zame do danes najboljšo gobovo juho. Pripravljal jo je drot, pomagala pa mu je boljšša polovica. Tudi gobe z žara so bile krasne, da ne govorim o palačinkah, pečenih sredi gozda.
Vse se da, samo organizacija je važna.