5. maj 2009 10:52
Mehiške variante so super za sezono jesen-zima, za sezono pomlad-poletje je pa to hrana, ki je težka (se ti v kontekstu mehiške zdi vešalica čisto light). O indijski ne vem zadosti, da bi tule na slepo poskušala.
Samo, če ne veš, kakšna naj bi bila hrana, kako boš pa potem vedela, če je to TO? Ker, konec koncev, fazon tvojega rojstnega dneva je v druženju in če ste se vedno družili ob ražnjičih in čevapčičih, zakaj se pa letos ne bi spet?
Ni razloga, da bi vlagala v to fešto en presežek energije, iskala NEKAJ (pa še sama ne veš kaj), ker tisto NEKAJ ne bo naredilo nekega presežka na tvoji fešti. Presežek je v tebi (ali ga pa ni) in ne v hrani. Ti ne boš izpadla nič bolj nobl in svetovljanska, če boš servirala nekaj "eksotičnega", pa pri tem ne boš vedela, kaj sploh to je (kvečjemu tvegaš, da zabredeš v motne vode malomeščanskega obnašanja).
Pravijo Dalmatinci, če ne veš, v katero luko pluješ, je vsak veter enako dober in enako slab. In to modrost se da aplicirati za vsa področja. Če želiš impresionirati, pa ne veš kako in ti tudi masa raznovrstnih predlogov tule (mimogrede, punce, jaz sem tole sejvala, ker so mi tiste kotlič variante blazno uporabne, thnx anyway) še kar ne potegne....potem je evidentno jasno, da hrana ni medij za tokratno impresioniranje.
In ražnjiči in čevapčiči so čisto okej. Pa malo šopske in pindžur in ajvar , pa jabolčni zavitek za na koncu in je stvar rešena.
Vendelina jr.