Poletni oblačilni report

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

21. maj 2009 9:09

Vidim, da ima večima tipov enake ali podobne fore. Tisto o mrežni pečenki ter orožnem listu sem slišala tudi jaz in sicer natanko teden dni nazaj. Barbara, lej, to so izjave, ki jih je treba jemati s pravo mero hudomušnosti ne pa kot kritično in pronicljivo modno oko tvojega sodelavca (sama navadno pogledamo tudi, kako je oblečen tisti, ki kritiko izreka). Menim, da vsaka izmed nas premore tolikšno mero samokritičnosti, da pri sebi natanko ve, ali se zna obleči ali ne (izjeme dopuščam). Če zase meniš, da imaš na tem področju luknje v znanju, si na pravem forumu. Če pa imaš občutek, da si se za konferenco dobro oblekla, pa je sodelavec nekaj bleknil, si pa takšne izjave ne gre jemati k srcu. Tudi jaz sem bila že kdaj birmanka, pa mavrični bojevnik, pa "gestapovec" (ta mi je najljubša - zaradi vojaškega plaščka na dvojno zapenjanje), tisto o orožnem listu sem slišala zaradi svoje zapestnice. O tem, kaj dati nase, bo pa upam Vendelina zagotovo kaj več povedala. Košuta

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

21. maj 2009 9:10

Pri nas pa se prav vidi, da nas je več žensk - me se pa samo hvalimo... Pa še ena mi je včeraj rekla, da ji je en sodelavec rekel, da je res všečna za oko. Začetnica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. maj 2009 9:39

Barbara_s, ni frke. Glej, v življenju so različne priložnosti in dejavnosti in se pač za njih različno oblačimo. Jasno, kampiranje je ena oblačilna koda, sestanki so druga oblačilna koda, delo v labosu tretja, gledaliče in koncerti četrta....Ampak ne glede na to, kakšne so te priložnosti, tu človek vseeno eno svojo noto ohrani (ob predpostavki, da ve, katera to je). Hočem reči, nekdo s smislom za oblačenje bo tudi iz največjega kežuala naredil nekaj, kar bo v rastru kežuala za dol past, medtem ko bodo eni v vseh oblačilnih kodah zgolj in samo oblečeni. V tem kontekstu tudi gre tudi iskati interpretacijo za to, da se je nekdo oblekel kot za k birmi. To je bodisi oznaka moške neslanosti v konverzaciji (takih lolekov-in-bolekov, ki se ne znajo pogovarjati z ženskami ima katka v službi kar nekaj) ali pa oznaka za to, da se nekdo preveč trudi v oblačenju in da je efekt nekje odvozil v jarek slabšega okusa... Hočem reči, ali imaš ti občutek, da se ne znaš obleči samo za bolj important evente, kar konferenca vsekakor je, ali pa imaš generalni občutek, da v oblačenju ravno nisi suverena? Ker, če je prvo, potem je enostavno: ti naštepamo list oblačilne baze in dva do tri namige za to, kaj kombinirati in se boš počasi navadila. Evo, najkrajši list gre takole: investiraj v dve mali enobarvni oblekici brez detajlov (za izhodišče ti naj bo tista črna oblekica od Givenchyja, ki jo je imela Audrey Hepburn v Zajtrk pri Tiffanyju - ta film je itak enciklopedija brečasnega dobrega oblačenja, sposodi si film in naštudiraj obleke), eno za dnevne zadeve (najbolje s kratkimi rokavi, ker potem lahko daš čez blazer ali pa nosiš brez blazerja, skratka, to te rešuje v različnih letnih časih), eno za cocktail in večerne zadeve. Investiraj v dobro dnevno torbico in in v eno srčkano malo večerno torbico, lahko so gor bleščice, ni pa nujno. In seveda čevlji. Če nisi suverena z visokimi petami, imajo zdaj pri Alpini eno linijo čevljev s korektnim razmerjem cena:kvaliteta s srednje visokimi petami (sicer so za moj okus tisti šuhi, ki jih prodajajo kot "poslovni čevlji" malo konzervativni, so pa primerno obuvalo za tiste punce, ki se še navajajo na to oblačilno kodo). Če pa je tvoja pretežna oblačilna koda kavbojke, majica in ena jakna in čevlji, v katerih se da po mestu dolgo časa hoditi in ena torbica, v katero gre notri prenosnik in še vsa špeza, ki si jo kupila na tržnici....potem se bomo pa dlje časa učili. Saj ni tako težko, če je volja, gre. V tem kontekstu velja razmisliti o tistem, kar je napisala katka. Namreč, kako se v drugih krajih ženske mnogo bolj ženstveno nosijo kot je to pri nas. Meni je to že kulturološki fenomen, ki si ga razlagam tako, da je v naši kulturi tradicija močnih žensk, ki so držale familijo skupaj, zapregle vola in orale in ne vem kaj vse še....medtem ko moškega nekako ni bilo v sliki. Ali je bil na delu v tujini ali pa je bil v alkoholu. Skratka, v naši kulturi kot da ni tistega arhetipa možatega moškega z antipodom ženstvene ženske. Imamo pa vrsto, bom uporabila rugljevski termin "pezdetkov" na eni strani in vrsto hrepenečih žensk, ki so bile bodisi "lepe Vide" ali Alenke Gotar in so vse iskale "cvet z juga"..... In v odsotnosti oziroma redki pojavnosti možatih moških je tudi manj ženstvenih žensk. Se kar nekako tolažijo z izgovori tipo "sem naravna najlepša", "jaz nisem lepa, jaz sem zanimiva", "jaz sem najraje komot"....in potem po hitrem postopku najdejo nesamozavestne tipe, ki jim v preostanku življenja polnijo glavo z izgovori tipo "meni si najlepša brez mejkapa in bele bombažne hlačke do pasu so najbolj erotična stvar na svetu", ker bognedaj, da bi take ženske bile za en odtenek bolj ženstvene, in bi jih, bognedaj, pogledal še kak drug moški, ker potem bi zanesljivo odšle s tistim moškim in nesamozavestni model potem ne bi imel nikogar, ki bi mu pral štumfe in gate.... Torej, punce, če v resnici katera misli, da je najlepša tako "bolj naravna" in da ga ni čez "komot oblačila" in da "kaj mi bo lepa zunanjost, ga ni čez mojo notranjo lepoto"....a niste malo prevelike za take pravljice? Poiščite lepotico v sebi in jo vendarle spustite na plano. Obujte jo v nekaj, v čemer bo lahko z ravnim hrbtom in pokončno glavo hodila in zraven lepo migala z boki, ki jih ji je mati narava podarila tudi za to, da hodi na neponovljivo ženstven način (tiste šlape, v katerih racate, pa vržite proč). Oblečite jo v nekaj, da bodo vsi ostrmeli in želeli tudi slišati to lepo bitje, ki ima toliko pametnega povedati (mimogrede, a vi z blaznim zanimanjem poslušate ljudi, ki so vizualno dolgočasni - no, vidite, v obratno smer to tudi velja). Punce, mati narava se je dolgo trudila, da bi skreirala nekaj tako popolnega kot je ženska in ni razloga, da bi te darove zdaj metale proč. Vendelina jr.

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

21. maj 2009 9:42

Pri nas so skoraj sami moški (proizvodnja; 70 moških, uprava: 2 ženski in direktor), tako da edino realno pohvalo slišim od sodelavke. Pri sodelavcih pa večinoma take komentarje ala "Kremenčkovi", čeprav sem tudi pohvale že slišala. So mi pa rekli, da so sprva mislili, da sem precej "fina", ker se pač oblačim v kostimčke, krila in visoke pete, skratka drugače, kot so bili navajeni od prejšnjih sodelavk. Tako da so me prvič bolj sproščeno ogovorili šele na službenem pikniku, ko sem prišla v kavbojkah in so očitno videli, da sem čisto normalna :) Še vedno pa vztrajam pri svojem stilu, ker mislim, da se imam pravico urediti, tudi če se drugi ne. Gigi_84 Sporočilo je spremenil(a) Gigi_84 dne 21. 2009 09:44

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

21. maj 2009 10:17

Vendelina jr. je napisal/a:
Torej, punce, če v resnici katera misli, da je najlepša tako "bolj naravna" in da ga ni čez "komot oblačila" in da "kaj mi bo lepa zunanjost, ga ni čez mojo notranjo lepoto"....a niste malo prevelike za take pravljice? Punce, mati narava se je dolgo trudila, da bi skreirala nekaj tako popolnega kot je ženska in ni razloga, da bi te darove zdaj metale proč. Vendelina jr.
Vidiš, tu si pa sama sebi kontradiktorna: če nas je mati narava naredila čudovite, potem res ni potrebe, da kvarimo to čudovito delo s petkami, šminkami, nakitom ... Drugače pa vsaka ti čast, res se potrudiš in super napišeš, z užitkom berem tvoje poste o oblačenju. Se najde dosti uporabnega v njih tudi za tiste, ki smo malo manj "modno osveščene", hihi. smrketa

Vendelina jr.  

21. maj 2009 10:41

Smrketa, mati narava nas je obdarovala z mnogimi talenti in darovi. Ampak, samo talent in dar ne zadoščata, je treba tudi veliko vaje. Za kuhanje, petje, branje, znanje, vodenje sestankov, vožnjo avtomobila..... in za čisto vse veščine, inkluzivo veščino oblačenja in stilske usklajenosti. Moji prispevki grejo v smer, da naj punce vseeno malo več napora in vaje vložijo v nadgradnjo svoje lepote, ker brez te vaje se bo hitro vse sfižilo. Vendelina jr.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

21. maj 2009 17:50

Barbara_s, ni frke.Glej, v življenju so različne priložnosti in dejavnosti in se pač za njih različno oblačimo. Jasno, kampiranje je ena oblačilna koda, .........................................................................................................................

....................................................................................................................................

....................................................................................................................................

..................................................

Vendelina jr.

japaja, bemti sonce žarko, a s vidla kaj je napisala, men se zdi, da smo čist prekratki, ne moremo ji parirat, kaj čmo naredit? Pa čeprav ( no nisem vsega bral ) manjkajo napotki za moške v najboljših letih ( over 60 ). Naprimer, nekateri pravijo, da se je treba brit dvakrat mesečno! Pa kdo je to še videl, enkrat je čist dovolj. Pa, recimo, v hišnih copatah in pižami lahko greš do najbližjeg marketa, v večji trgovski center pa ne. Pa spet, nekateri so v pižami cel dan, pa bi bilo treba slečt pižamo vsaj za pol ure. Pa kam odložiti zobalo, pa kolikokrat letno se je treba skopat ( enkrat, pavim jaz, pa če je treba ali pa ne ), pa........... en kup vprašanj za populacijo v najboljših letih, pa nobenega odgovora, a bo kaj?

Men se zdi japaja, da je tukaj prekratka, tukaj je lahko sesujeva, se ti ne zdi?

ežoj

neznan uporabnik

21. maj 2009 18:26

Absolutno, ežoj! Samo trenutno ne morem, ker sem še vedno v joku (ežoj: japaja pa v jok). Tako da jo boš moral v zvezi z britjem sesuti kar sam, itak se pa jaz ne brijem, zob si ne umivam ampak protezo kar v en ajmar namočim čez noč, v copatih grem še dlje kot do Filharmonije.. Ne vem, če nama bo zneslo, pejt v izvidnico pa pol poročej? Jaz bom pa tačas mal za modnimi dodatki over sixty pogledala, pol pa, če ne bo prevelicga speeda, greva, a? A ti si pa drugač po karakterju mediator? Zaradi smisla za humor mislim. Pa iz tistega tvojega vzporednega vesolja (si sam rekel da ga imaš, da ne bo spet kakšne zamere) se tudi malo bolj sproščeno vidi? japaja

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

22. maj 2009 8:55

smrketa je napisal/a:
Torej, punce, če v resnici katera misli, da je najlepša tako "bolj naravna" in da ga ni čez "komot oblačila" in da "kaj mi bo lepa zunanjost, ga ni čez mojo notranjo lepoto"....a niste malo prevelike za take pravljice? Punce, mati narava se je dolgo trudila, da bi skreirala nekaj tako popolnega kot je ženska in ni razloga, da bi te darove zdaj metale proč. Vendelina jr.
Vidiš, tu si pa sama sebi kontradiktorna: če nas je mati narava naredila čudovite, potem res ni potrebe, da kvarimo to čudovito delo s petkami, šminkami, nakitom ... Drugače pa vsaka ti čast, res se potrudiš in super napišeš, z užitkom berem tvoje poste o oblačenju. Se najde dosti uporabnega v njih tudi za tiste, ki smo malo manj "modno osveščene", hihi. smrketa
Smrketa, sorry, tu ni kontradiktornosti! Narava nas je res naredila lepe ampak je treba to lepoto vzdrževati, negovati in povdarjati zlasti tisto kar je edinstveno na vsaki od nas! Se zelo strinjam, da smo vse premalo ženstvene.....pa sama še kako cenim (tudi) notranjo lepoto. Vendelina kapo dol, res se potrudiš za nas! Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 22. 2009 08:56

Vendelina jr.  

22. maj 2009 9:58

Ežoj, živjo, BTW, a si še v fazi vijola underwearja? Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti