Poletni oblačilni report

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

20. maj 2009 15:17

Merci Margot

barbara_s  

član od: 21.3.2008

sporočila: 50

20. maj 2009 17:18

OK punce, jaz imam pa en problemček... Namreč, v službi (delam na raziskovalnem inštitutu) je naš dress code kavbojke in majčka. Ampak vsake toliko časa pa pride priložnost, da se enostavno moraš malo bolj pražnje obleči - npr. predavanje na konferenci, obisk ministra in podobno. No, jaz nimam pojma, kaj obleči za kakšno priložnost. Danes sem imela neko sejo pa neko otvoritev konference in sem se oblekla v eno obleko in reklček. Pa pridem v službo in mi sodelavec reče, da sem oblečena tako, kot da grem na birmo :( . Mi morda lahko pomagate s predlogi, kaj obleči za tako priložnost, kot je npr. predavanje na konferenci ali pa zagovor diplome/magisterija/doktorata? Hvala... Barbara barbara_s

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

20. maj 2009 18:22

Sicer ne vem v kakšni stroki si, ampak za eno vem, kjer že več kot12-13 let fantje predavajo v kavbojkah ali čisto navadnih hlačah in srajci oz. polo shirtu. Po profesorsko si nataknejo še kakšen pulover.Zelo redki imajo obleke ali suknjiče. To si po navadi nataknejo, ko gredo h kakšnim ministrom prosit za denarno podporo...

Dekleta pa hlače, krilo in srajco z ali brez jakne ali pa top in jopico. Ali pa kostim, hlačni ali krilni.

Ko sem prečitala kaj je rekel tvoj sodelavec, sem pomislila, da si si pač oblekla nekaj, kar imaš že zelo dolgo časa v omari in je malo zastarelo.

Bolj kot karkoli drugega je verjetno važen dober kroj. Jaz bi se, še posebej če bi bila v pretežno moški družbi, izogibala temno modre, črne in sive barve ter izbrala nekaj bolj "girly". Ne vem kakšen tip sicer si, ampak res velika "chunky" verižica je pika na i sicer enostavno klasičnega načina oblačenja. Pa lepi čeveljci, seveda in dekliška torba za računalnik in ostalo papirovje, ki ga boš dobila na konferenci.

Pa veliko sreče ti želim!

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

20. maj 2009 18:45

barbara_s je napisal/a:
Namreč, v službi (delam na raziskovalnem inštitutu) je naš dress code kavbojke in majčka.barbara_s

Dvomom, da je tako. navada morda, predpis prav gotovo ne.

barbara_s  

član od: 21.3.2008

sporočila: 50

20. maj 2009 20:23

Ah ja, rimljanka, imaš prav. Ni nikjer napisano, da moraš biti v kavbojkah. Morala bi dati v narekovaje, mislila sem nekaj bolj "casual" - zdaj poleti punce včasih nosimo celo krila :) . Je pa dejstvo, da smo več ali manj vsi nekako tako "casual" oblečeni in da malo čudno zgleda, če si v nekem laboratoriju v visokih petkah in ultra uštiman. @Vanja: hvala. Nekaj takega sem mislila, ja. Bolj "girlie". Ceprav danes se mi je zdelo, da sem kar zadela (obleka je bila nova, reklček tudi, posebej za to priložnost :( ) Sem pa fizičarka in en moj sošolec je zagovarjal svojo diplomo v trenirki, drugi pa v kratkih hlačah, in ni nihce niti trenil. Pa na konferencah tudi vse mogoče vidiš.... barbara_s

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

20. maj 2009 21:28

Barbara, poglej zs. Zdaj mi je vse jasno... fizik, huh? Čakam, da se bo nek dotični moški z rednimi komentarji na tejle kulslo oglasil in komentiral moj komnetar. 

Vanja

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

21. maj 2009 7:55

Barbara_s, podobno je pri nas, delam v javno-raziskovalnem zavodu, sicer na oddelku za informatiko. Ampak meni ta casual stil oblačenja "ne sede" - ok, ne rečem za včasih, zato se oblačim po svojem okusu. Tako sem med našimi programerji večkrat v krilu in petah, oblekcah, z nakitom in make-upom. Seveda so komentarji, tudi prav tega, da sem taka kot za birmo, sem že doživela (pa ni bilo nič zastarelo, bile so le pastelne barve...turkizna mala oblekica in odgovarjajoče balerinke), potem, če sem oblečena v zaveso, ali pa "ooo lej ima pumparce, gre v hribe" ali pa - "si v vodi stala, ko so ti merili hlače", ali pa za večslojno oblačenje - "daj že te hlače dol" (čez je bila tunika), za rdečo-belo (mornarsko), sicer super kombinacijo je bil komentar, če navijam za Crveno zvezdo, bila sem tudi že Pocahontas (resasti škornji :), nogavice z malo mrežo (male luknjice) so vreče za krompir ali pa mrežna pečenka, majice z zavezovanjem okoli vratu so slinčki, da o nakitu ne govorim (kaj imaš ta drevesa ali idrijsko čipko na ušesih, trikotni uhani so bili reklama za Orfov instrumentarij, obesek v obliki srca je bil darilo od Bohinjcev...), za čevlje na špico itak rabiš orožni list in vsi skrivajo svojo zadnjo plat. Da ne govorim o tem, da sem se enkrat pojavila v enem usnjenem kosu, od takrat sem domina v postelji in bi mi nadeli kar v lisice :)))

No, to pravim zato, ker ti želim povedati, da se ne sekiraj zaradi tega. To je pač skupina ljudi tega "foha", ki jih moda in oblačenje nekako ne zanimajo, pravzaprav jih to odbija in jim je smešno. Izven našega zavoda veljam za urejeno žensko, ki se lepo in modno oblači ter o teh komentarij ni niti sledu. No, pa tudi v službi to misli večina žensk, čeprav se, z izjemo redkih, oblačijo tako, kot ti opisuješ (majica in kavbojke).

Naše konference so itak katastrofa v oblačilnem pogledu, na to temo sem že večkrat stegnila jezik. Greš pa čez mejo, tudi v dežele z nižjim standardom, bodo pa vsi kot iz škatlice. (Pred kratkim doživela modni šok v Albaniji, kako so bile pa tam ženske istega foha skockane!!! Mi je ena rekla, da za zvečer se moram pa lepo obleči, pa sem mislila, kako sem fajn :)))). Moški pa vsi v lepih oblekah in kravatah, modni kroji in barve. Enako je v Bolgariji (ženske obvezno vse v petah), Turčiji...

Če to bereš tako, kot je napisano, si misliš, da sem kot kakšna maškara :)), ampak je vse čisto normalno, veliko manj vpadljivo, kot vidiš marsikaj po naših mestnih ulicah. Da ne govorim, kako se oblačijo ženske na doktorskem študiju, se moram prav potrudit, da grem vštric.

No, malo sem se razpisala, vsake oči imajo svojega malarja in še enkrat, res se ne oziraj na pripombe in se seveda obleci tudi "za birmo", hehe.

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 21. 2009 08:01

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

21. maj 2009 8:03

Katka si ti ena faca!!! Začetnica

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

21. maj 2009 8:32

Začetnica sam res!! Katka tvoji sodelavci pa imajo domišljijo!

saša

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

21. maj 2009 9:00

Mene so moji sodelavci vprašali, če sem Vilma iz Kremenčkovih, ker sem imela verižico z velikimi, belimi perlami (bižuterija iz H&M). Gigi_84

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti