4. maj 2009 11:31
@jade: ne vem, kakšne so tvoje noge, ampak če ti dolžina do kolen ne sede, je potem super dolžina tik pod koleni. Nasploh je ožje krojeno krilo z razporkom, ki se konča pod koleni ena taka uporabna klasika, ki gre na vse postave.
Drugače pa, jadič, ti meni eno torto, jaz te za ustrezen budžet oblečem.....
Tak kroj je okej tudi za XL in XXL punce. Ne velja zakrivati nog z izgovorom "imam debele noge", ker daljša krila utegnejo še bolj sesuvati proproce na telesu. Najbolj grdo je itak 3/4 krilo in potem deset centimetrov malo močnejše noge in malo širšega gležnja in tega ne more popraviti čisto noben čevelj. Se tista debela noga, čeprav jo je samo 10 cm v vidnem polju, vidi bolj, kot pa na krajšem krilu Tudi, če ima katera bolj široke in močne noge, nič hudega, Naj vidijo sonce. Vsaka noga boljše izgleda v čevlju z naloženimi podplatom. Pa tudi, če nosite krilo do tik pod koleni, potem se vsaj vidi, da ne skrivate nog in potem se pogled bolj usmeri na tisto, kar je okej. Če se pa noga preveč skriva, se jo pa na en ponesrečen način "bolj opazi", če se je že vidi ne.
Drugače imam sama rezerve do 3/4 kril, ker ta kos, ki se je pojavil pred kakimi 15 leti in se občasno vrača - ta kos dela medvedjo uslugo tistim, ki najbolj posegajo po njem - skratka dela medvedjo uslugo XL in XXL puncam. Jih naredi še bolj omaraste - to pa ni cilj, ki se zasleduje. XXL punca ne bo z nobeno obleko uspela doseči videza vitkosti - ampak ženstveno pa lahko izgleda ne glede na kile. zato ni razlogov, da bi svoje razkošno telo zapirala v nekaj, kar bo doseglo omarasto škatlast efekt.
Meni je zelo všeč kreativnost in to velja tudi za oblačenje. Samo, za to, da lahko improviziraš in da imaš oblačilni stil, je treba najprej osvojiti osnove. Ni improvizacije, če ni osvojena temeljna veščina (velja za vse oblike delovanja). Svoj skromni prispevek sem usmerila na področje osvajanja osnov - in kot velja za vse, kar tule napišem, to naj bo nek orientir, vsakomur so prepuščena odstopanja.
Kar pomeni, da nikjer ne piše, da se ne sme nositi ofucanega džinsa kje drugje kot do plaže in nazaj - samo, potem se ne čudite, če vas bodo ostali tako obravnavali. Nekar, kar je lahko blazno erotično in seksi v videospotu za "Carwash", je zelo hitro v resničnem življenju zelo cheap.
Glede tega, kaj se sme in kaj se ne sme nositi, kadar se gre v kak urad.... Turist, ki pride na pošto v flip-flopih in oblačilih je eno, prikorakati po lokacijsko informacijo, rojstni list, potrošniški kredit....v raztegnnjeni majici in hlačah, ki so bile nekoč telovadne, s telefonom v ritnem žepu in praskanjem ene noge s stopalom druge noge, medtem ko je človek v vrsti...to je pa nekaj drugega in vmes je debela črta ločnica, ki bi se morala videti iz vesolja.
Pa se očitno ne, ker veliko občanov žal misli, da kadar niso v službi je v domačem kraju čisto vse dobro. Sorči, ni.
Črn bolero (a bo kakšna fotka?) je v osnovi dober osnovni kos garderobe. Lahko zamenjuje temno jopico.
Glede fasion vicitmisov - to so drugače osebe brez okusa, ki menijo, da je dobro vse tisto, kar ima visokocenovno znamko in potem to kupujejo. Sama ne padem sem po nobenem kriteriju, me pa moda in oblačenje resnično zanimata (okej, ene pa zanima gojenje pelargonij, kjer sama zmrznem).
Turške hlače, ki sem jih kupila, so stale 40 EUR in jih kombiniram s svileno kvačkano majčko (ki jo ta trenutek kvačka moja mama, ena pa je že od lani), zraven pa grejo zlati natikači z nizko peto, ki sem jih kupila lani na morju. To opravo bom nosila na neslužbenih kulturnih eventih v mestu. Ker so to pač dogodki, kjer lahko oblačilno eksperimentiram. Drugače so pa te hlače itak tako zahteven kroj, da to ni za vsak karakter (tudi, če bi višina in velikost zdržala) - in kar sem videla do sedaj po mestu, jih nosijo ženske, ki se znajo obleči.
Več vizualne škode delajo 3/4 hlače do pasu in majice s tunika krojem, ki se končajo v višini bokov.
Vendelina jr.
Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 04. 2009 11:48