2. maj 2009 9:44
Če ti foto albume odpira hitro, potem ni treba blokirati flasha, ker flash so tiste sličice ki se menjajo v velikem oknu. So na glavnem portalu in na foto albumih.
Res ne vem zakaj se nekaterim od vas počasi odpira. En "krivec" je Internet Explorer 6, ki slabo odpira zahtevne strani, kar nova kulinarika je. Meni se žal na vseh brskalnikih in vseh računalnikih odpira hitro. Preskusil sem tudi pri kolegih in prijateljih, starših in bratu. Stran nikjer ne "pade" v 0 sekundah, ker takšna stran tudi ne more. Ampak povsod se naloži v največ 2-3 sekundah. Dokler ne bom sedel za enim od računalnikov, kjer se počasi odpira (in ki bo uporabljal sodoben brskalnik), bom težko pomagal.
Me pa zanima naslednje, če mi lahko opišeš kako se ti počasi nalaga. Če lahko morda bolj natančno opišeš kaj se dogaja denimo v Firefoxu? Ali ti začne nalagati in se ti pol vsebine izriše pol pa ne, ali se sploh ne začne nalagati in imaš prazen zaslon, ali se naloži, pa spodaj v vrstici še kar piše "opening page ....". Dve veliki veji težav sta: 1. Nalaga vedno znova in znova (torej brskalnik dela in se muči z nalaganjem vsebine) ali pa 2. Počasi nalaga (pomenid a gledate neodzivnost kot da vse stoji). Dober opis bi mi morda pomagal.
Brskalniki imajo tudi nastavitve. Ali si morda kaj privzete nastavitve spreminjala? To bi lahko "usodno" vplivalo na nalaganje, če bi denimo izključila keš po nesreči. Pri naši strani, ki je polna grafike bi se to poznalo bolj kot na povprečni strani, če bi brskalnik na vsaki strani vse na novo nalagal.
Pa še to, ali je počasnost začela TOČNO v trenutku, ko smo zamenjali strani? In traja vedno, ali le občasno?
Hvala za potrpljenje in pomoč
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije