Peka v krušni peči še zdaleč ni tako enostavna, kot bi človek pričakoval. Ko smo naštudirali temperaturo za kruh in pizze se je pojavil nov problem: kako pizzo, katero oblikujemo in nadevamo na dobro pomokani delavni površini brez težav spravit na lopar. Imamo že pravo zbirko vseh mogočih loparjv, a problem kljub temu ostaja. Pred tem sem testo raztegnila na peki papirju, ga nadevala in brez težav prenesla na lopar in iz njega je prav elegantno zdrknila. Zdaj bi rada to naredila tako kot v pizzeriji, pa to ni tako enostavno. S kruhom nimam nikakršnih problemov. Hlebček ali štruco zvrnem na lopar, ga zarežem in smuk, že je v peči. Pri pizzi pa se zatakne. No, vsaj pri jemanju iz peči nimam težav. Me pa to res jezi, ker pri probavanju in krotovičenju vsa stvar izgubi prvotno obliko in na koncu ni ne okrogla, ne ovalna, ne oglata, je čisto nekaj svojega. Je tukaj morda kak pizzopek, ki bi mi lahko priskočil na pomoč s kakim nasvetom. Zelo mu bom hvaležna. Obljubljaam tudi, da bom pridno vežbala. Tudi sicer bom vsakega nasveta zelo vesela. lp Vesna
Temo je spremenil(a) rimljanka dne 29. apr 2009 14:02