27. apr 2009 20:15
Vendelina jr. je napisal/a: |
Ko odogovarja kot kandidatka za miss, ne prodaja samo svoje izkušnje, temveč bi morala kot javna osebnost povedati mnenje, ki bi bilo pametnoa za populacijo, ki jo nagovarja in bi jo želela posnemati. |
Saj pravim, MENI je bil njen odgovor povsem v redu. Precej huje 'za populacijo, ki jo nagovarja in bi jo želela posnemati' bi se mi zdelo, če bi bil odgovor vseh treh odločen 'da'. Ker možnosti za dodatno razlago, kakršno imamo tule, niso imele... Roko na srce, mediji bi se obesili na tisti 'da' še bolj kot na odgovor o glavnem mestu ZDA.
Sama to možnost v razredu imam in mi ni problem govoriti o tem, vsako leto obdelamo teme kot so droge, spolnost, mladoletna nosečnost, trpinčenje, odnosi z ljudmi, kajenje, alkohol, motnje prehranjevanja, moda, samouničevanje... tudi kot mama si lahko privoščim vzeti čas za pogovor z otrokom ali mladostnikom in mu povem svoje mnenje (ki je pač moje), predstavim razloge za in proti... Odločil se bo pa človek sam, ko bo pač zbral dovolj informacij.
Kar bi rada rekla je le to, da če me otrok v razredu vpraša, kaj si JAZ mislim o spolnih odnosih pri trinajstih, mu bom pač pošteno povedala, kar si mislim. Ne bom ga odpravila s kondomom...
tulka