7. maj 2003 9:36
Zdaj pa poročilo o rezultatu, čokoladni piti. Pred meseci sem jedla Hvastjino lešnikovo pito in zdaj stremim k čemu podobnemu.
Upoštevala sem Tortičin nasvet in dno in stene namazala z margarino in posula z drobtinami. To se je izkazalo kot dober nasvet za dno, stene so se mi pa vseeno malo prijele.
Naredila sem piškotno testo iz 15 dag moke, 8 dag margarine, 5 dag sladkorja v prahu in vanilijev sladkor. Moj pekač ima premer 25 cm, zato bi lahko bilo več testa. To sem pekla cca. 20 min. na 175 stopinjah (pred tem prepikala z vilicami), nato ohladila.
Namazala sem s čokoladno kremo (v 0.5 l smetane stopim 200 g jedilne čokolade, lahko tudi kaj manj čokolade, dobro ohladim, stepem). Pri stepanju kreme sem imela tokrat smolo, ker se je smetana začela siriti. Vsaj mislim, da se je zgodilo to. Zato krema ni bila lepo kremasta, kot bi morala biti.
Ko se pita v hladilniku strdi, jo namažem z nutelo in posujem s koščki lešnikov.
Prihodnjič bom naredila več testa, da bodo dno in stene debelejši, predvsem pa bom bolj pazljiva pri stepanju smetane. Saj veste, na napakah se učimo.
Nataša