Mlekomat

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. nov 2009 20:18

Smejanje ob branju naprej napisanega strogo prepovedano  - meni je pa pri mlekomatu zelo všeč, ker imam mleko spet v steklenih flašah (če bi napisala steklenih steklenicah, bi se butasto bralo, poudarek je seveda na steklenih), kot v moji zelo rani mladosti - čeprav so te steklenice drugačne oblike kot embalaža petdeset let nazaj.

lp

cervus

angela33  

član od: 28.2.2008

sporočila: 71

14. nov 2009 20:50

Upam, da bodo kmalu postavili mlekomat tudi nekje v BTC-ju. Ups, mogoče je že, pa ne vem. angela33

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 757

14. nov 2009 21:11

Potem ko je naša soseska nekaj časa ugotavljala, čemu bo služil nadstrešek pred trgovino, se  je ta teden pojavil mlekomat. Včeraj sem prvič kupila steklenico :) in mleko in vsega smo popili pri zajtrku. Res je veliko boljše od "tetrapakastega".

Elaphus tudi meni je nadvse všeč steklena flaša (polna mleka).

barbara9

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

15. nov 2009 19:46

Tudi v Črnomlju je, pri trgovini Hura. V Metliki bo pa menda kmalu.

Atina

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

15. nov 2009 22:54

elaphus je napisal/a:

rdkapica je napisal/a:
elaphus je napisal/a:
Ko sem se prejle peljala mimo, sem videla, kako so polnili cisterno v mlekomatu. Zanimiva reč! cervus
Kako to izgleda? Že večkrat smo se spraševali, ali zamenjajo posodo, ali natočijo novo mleko v isto posodo, kakšna je posoda, ali jo pomijejo ...? Prosim napiši, kako to izgleda?

Hja, ne morem ti pomagati, na žalost. Sem se peljala mimo, bila je tema, videla sem samo tovornjak za zbiranje mleka po kmetijah (tistega, z rostfraj cisterno) in cisterno, ki so jo, predvidevam, potegnili iz mlekomata. In nekakšne cevi so se zvijale tam okoli, potem sem pa že zapeljala mimo. Predstavljam si, da iz cisterne na tovornjaku natočijo mleko v cisterno v mlekomatu. Prepričana pa nisem.

lp

cervus

Evo, gospod Zajc je bil tako prijazen, da je tole moje "videnje" popravil in napisal, kaj sem dejansko videla, kaj je pa moja domišljija zraven dodala. Če nič drugega, morate priznati, da imam kar bujno (domišljijo, namreč):

Citiram: Prav bi bilo da na forumu popravite napako, oz kaj ste videla, ko ste se peljala mimo:-nikakor niste mogli videti kamiona z inox cisterno, ker takega nimamo-videla ste lahko le osebni avto ali pa kombi z vpeto prikolico, ki pa je nekoliko višja. Spodaj je res srebrne barve, ker je pocinkana, vmes je bela plastika, pokrita pa z belo cerado-zvite cevi, ki ste jih videla na tleh pa ni bilo nič drugega kot navaden bel električni kabel, ki ga priključim na mlekomat, da lahko s pomočjo elektromotornega vitla zapeljem cisterno iz in na prkolico.Hvala za razumevanje, saj veste, kako se novice širijo: prvi vidi miš, deseti pa že govori o slonu.

zajc

(konec citata).

Mi pa morate tudi oprostiti, ura je bila ravno pravšnja, tema in luči tudi, navajena sem na cisterne, ki zbirajo mleko in si pač domišljam, da kjer je mleko, mora biti tudi taka cisterna .

lp

cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 15.nov 2009 22:56

doga  

član od: 4.1.2008

sporočila: 11

16. nov 2009 14:21

Od sobote imajo mlekomat tudi na tržnici Moste v Ljubljani. Cena tako kot povsod drugod tudi tu 1 €. Lp Doga doga

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

16. nov 2009 14:23

Tudi meni ni uspelo "skisat" mleka. Verjetno je problem v tem, da nisem segrela mleka in nisem dodala kislega mleka oz. smetane. Verjetno je tudi prehladno saj dopoldan ne kurimo in temperatura v kuhinji pade na 18 stopinj. Še enkrat bom probala. Če mi ne bo uspelo pa bom počaka na poletje. K

gajcek  

član od: 6.9.2006

sporočila: 33

16. nov 2009 15:01

Ne vem, a sem spregledala, a morda kdo ve, če je v Kranju ali okolici tudi kakšen mlekomat? tnx, lp gajcek

aanita  

član od: 10.12.2008

sporočila: 36

16. nov 2009 15:14

Mlekomat sem opazila v Cerkljah, nasproti Mercatorja. LP aanita

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

16. nov 2009 15:47

Tudi pri nas v Kopru imamo mlekomat cca 10 dni. Steklenico lahko kupiš na mlekomatu in stane 50 centov, liter mleka pa je 1 euro. Vandolina Sporočilo je spremenil(a) Vandolina dne 16.nov 2009 15:47

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti