15. nov 2009 22:54
elaphus je napisal/a: |
rdkapica je napisal/a: | elaphus je napisal/a: | Ko sem se prejle peljala mimo, sem videla, kako so polnili cisterno v mlekomatu. Zanimiva reč! cervus | Kako to izgleda? Že večkrat smo se spraševali, ali zamenjajo posodo, ali natočijo novo mleko v isto posodo, kakšna je posoda, ali jo pomijejo ...? Prosim napiši, kako to izgleda? |
Hja, ne morem ti pomagati, na žalost. Sem se peljala mimo, bila je tema, videla sem samo tovornjak za zbiranje mleka po kmetijah (tistega, z rostfraj cisterno) in cisterno, ki so jo, predvidevam, potegnili iz mlekomata. In nekakšne cevi so se zvijale tam okoli, potem sem pa že zapeljala mimo. Predstavljam si, da iz cisterne na tovornjaku natočijo mleko v cisterno v mlekomatu. Prepričana pa nisem. lp cervus |
Evo, gospod Zajc je bil tako prijazen, da je tole moje "videnje" popravil in napisal, kaj sem dejansko videla, kaj je pa moja domišljija zraven dodala. Če nič drugega, morate priznati, da imam kar bujno (domišljijo, namreč):
Citiram: Prav bi bilo da na forumu popravite napako, oz kaj ste videla, ko ste se peljala mimo:-nikakor niste mogli videti kamiona z inox cisterno, ker takega nimamo-videla ste lahko le osebni avto ali pa kombi z vpeto prikolico, ki pa je nekoliko višja. Spodaj je res srebrne barve, ker je pocinkana, vmes je bela plastika, pokrita pa z belo cerado-zvite cevi, ki ste jih videla na tleh pa ni bilo nič drugega kot navaden bel električni kabel, ki ga priključim na mlekomat, da lahko s pomočjo elektromotornega vitla zapeljem cisterno iz in na prkolico.Hvala za razumevanje, saj veste, kako se novice širijo: prvi vidi miš, deseti pa že govori o slonu.
zajc
(konec citata).
Mi pa morate tudi oprostiti, ura je bila ravno pravšnja, tema in luči tudi, navajena sem na cisterne, ki zbirajo mleko in si pač domišljam, da kjer je mleko, mora biti tudi taka cisterna .
lp
cervus
Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 15.nov 2009 22:56