10. sep 2011 13:40
No, kar se mene tiče, kupujem mleko na mlekomatu v Litiji, včasih v Radečah (sta z različnih kmetij) in sem zadovoljna. Večino življenja smo imeli mleko direktno s kmetije, jasno, da smo ga vedno prekuhali, pobrali smetano in jo porabili posebej. Tako delamo tudi zdaj. Le kisam ga, seveda, nekuhanega. Moram reči, da je za moj okus in po mojem mnenju to mleko neprimerno boljše kot katerokoli iz trgovine, vključno z nehomogeniziranimi od tam. Zato, ker so na enem ali dveh mlekomatih (kjer ne kupujem), odkrili eno od neželenih bakterij, pač ne bom nehala kupovati tega mleka. Zaupam kmetoma, ki imata ta dva mlekomata, moram reči, da sta oba vedno, kadar pridem, čista, ravno včeraj je tik pred mano gospod pobral tepih in rekel: zjutraj, ko pripeljem mleko, še avtopralnica ne deluje.
Pri mlekomatu so vedno kozarčki, recepti za uporabo mleka, brisače, celo korito z rožami. Glede na temperaturo mleka v mlekomatu res ni bojazni, da bi se kaj neželenega zgodilo. Od tam naprej (kakšna je steklenica, v katero nalijem, kako ravnam z mlekom,....) je pa tako ali tako moja odgovornost.
rimljanka