24. apr 2009 10:57
Jaz bi bila takega mlekomata zelo vesela, ker mi je kar hudo metati stran vso to embalažo... Rada bi samo jamstvo, da je mleko sveže in kvalitetno.
tulka
24. apr 2009 10:57
Jaz bi bila takega mlekomata zelo vesela, ker mi je kar hudo metati stran vso to embalažo... Rada bi samo jamstvo, da je mleko sveže in kvalitetno.
tulka
24. apr 2009 11:02
Kje pa je to: "Na našem koncu..."? A v kakšni trgovini, al' kako? lp, vanjatajnsek
24. apr 2009 11:26
tale mlekomat ima mleko točno določenega kmeta, ki je tudi lastnik tega mlekomata.... sama sem bila na prestavitvi na sejmu v Komendi, tako da vem, da bo v njem prodajal samo svoje mleko, (ki ga dnevno še vedno namolze več, kot upa da ga bo tam prodal) aja, stoji pa v Medvodah. klavdija Sporočilo je spremenil(a) klavdijaB dne 24. 2009 11:43
24. apr 2009 12:08
ohoho, bravo! upam da bo še kje.. bannanna_v_slo ;)
25. apr 2009 0:09
Priznam, da sem mislila, da je mlekomat - krava vulgaris.
F r i n a
25. apr 2009 9:46
frina je napisal/a: |
Priznam, da sem mislila, da je mlekomat - krava vulgaris. F r i n a |
Ja, saj tudi je, le da je oni drugi "tehnično bolj dovršen"
Cila
25. apr 2009 10:18
Glede kontrole tega mleka se ni za bat, ker je naš zdravstveni inšpektorat pri takih zadevah zelo precizen. Čestitke kmetu, ki se je tega spomnil... upam, da mu bodo sledili še drugi. Resnično ne razumem, kako lahko kmetje preživijo, če svoje mleko prodajajo mlekarnam po pičlih 18 centov/liter. In če imate še pomisleke glede takega mleka, vam posredujem še link do članka, kako fenomenalno je šele homogenizirano, ki ga kupite v trgovini.... http://ei.scv.si/index.php?option=com_content& Staša
25. apr 2009 11:11
Mlekomat je njihov: http://www.gorenjskiglas.si/novice/priloga_sotocje/index. veverica
25. apr 2009 13:39
stašafrank ja mleko oddajamo po sramotno nizkih cenah,ampak kaj pa naj pri nas recimo ker smo v hribih,teren za košnjo obupno strm,tale kmet ki se omenja ima lahko take rezultate saj je doma v ravnini,vso delo opravijo stroji,,,,ne poznam veliko hribovskih kmetov ki bi napredovali...ko se kdo pri nas ustavi samo reče dobri ste da še obdelujete travnike....kaj pa naj. kuharca37
26. apr 2009 13:19
Kuharca37, ko bi ljudje znali ceniti razliko v mleku, bi se marsikdo potrudil ponj tudi v hribe. Sama ga jemljem pri enem takem kmetu. Dvakrat na teden ruzak s kanistrom na hrbet, psa na vrvico in jo ubereva 3 km v eno smer in 3 km nazaj. Lep sprehod za oba, malo se prešvicam in potem doma brez slabe vesti ugriznem v kaj slastnega. Mleko pa za vikat, pa smetana, kislo mleko, skuta .
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s paradižnikovo omako
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem