Pozdravljeni vsi kuharski umetniki!
Poleg tega, da tudi sama rada ustvarjam v kuhinji, sem tudi študentka germanistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Ker se moj študij že počasi približuje koncu, sem se lotila pisanja diplomske naloge, a se mi je zataknilo. Za temo sem si izbrala idiome v kulinaričnih reklamah nemških oz. avstrijskih kulinaričnih revij. Le-te pa je v Sloveniji težko dobiti, česar pa nisem ravno pričakovala. V bistvu me zanimajo oglasi za prehrambene izdelke in jezik, ki ga oglaševalci uporabljajo. V poštev pa pridejo le tisti, ki vsebujejo idiome. Slednji pa niso preveč pogosti, zato bi rabila večje število revij oz. večji vzorec reklam. Ker slovenske knjižnice tovrstnih revij nimajo, mi preostanete samo še vi. Prosila bi vas, če bi lahko prišla do kakšnega arhiva oz. večih izvodov revij Essen & Trinken, Viva, Lisa kochen und backen, Kochen&geniessen itd. . . V bistvu ni važno, katera kulinarična revija, ne letnik, samo da je v nemškem jeziku. Revije bi samo prelistala, izločila primerne reklame, jih skopirala in vam jih vrnila nedotaknjene.Upam, da mi lahko pomagate, saj mi ne preostane več nobena druga možnost. Glede na to, da pa ste tu zbrani sami kuharski navdušenci, vam najbrž ne primanjkuje tovrstne literature. Zato vas lepo lepo prosim za pomoč, saj bi se čim prej rada lotila pisanja diplome. Lahko mi pišete tudi na naslov leablazic@siol.net. Vaše pomoči bom zelo vesela!
lea08