23. apr 2009 20:19
Draga Ferda in vsi ostali. Naslednji mesec grem zopet na kontrolo na onkološko. Mama je prebolela raka na dojki (pa še kje drugje), jaz sem njena hči... Za to zahrbtno boleznijo je umrla moja teta, njena hči, moj stric - brat moje mame, nekateri se zdravijo (14 otrok je bilo v družini). Ne obremenjujem se z družinsko anamnezo, iskreno, niti najmanj. O vseh in vsem povezano s to boleznijo, v vseh oblikah, se iskreno pogovarjamo. Kar je je, to je moj moto. Nikakor pa ne morem pozabiti svoje prijateljice Milene; čez 5 dni bosta minila 2 meseca od kar je ni več. Rak na slinavki. Prvič je zbolela pred 7. leti, v lanskem letu se je ponovilo. Z njo sem bila do konca. Pogovarjali sva se iskreno, obema je bilo jasno za kaj gre. Prepričana je bila, da ji je bilo zadnjih 7 let podarjeno! Zato, da bi njena takrat 10 let stara hčerka zrasla v dekle, ki bo jeseni dopolnilo 18 let. Čudovito dekle, mamin projekt! Zakaj ji je bilo podarjeno še nekaj let? Ker je spremenila način življenja. Nič cigaret, nič nezdrave hrane, nič alkohola, čim manj stresa, meditacija, pozitivni pogled na življenje, če se le da. Težko je, stiske so hude. Kaj in koliko kdo je in pije je tudi odvisno od stadija bolezni. Bolj kot alkohol pa se mi zdijo primernejše zeliščne terapije za čiščenje jeter. Na netu se da izvedeti kaj je dobro za ta organ, s čim ga okrepimo in to priporočam, iz izkušenj, iz prve vrste. Pogumno se spoprimita z boleznijo, živita čim bolj bogato. Veselita se vsake vajine skupne minute. Vam Ferda zagotovo ni lahko, vašemu možu je še 100 krat težje. Potrpite, bo šlo, mora iti !!! Veronika nives basa strnad