28. apr 2003 13:44
Dana, spet ne morem garantirati, da bodo količine čisto točne (po spominu sem opisala že tudi recept iz prejšnjega tedna), ampak nekako takole gre:
Vzameš kilogram sadja -rabarbaro, marelice, jagode, maline, robide,hruške, borovnice, kar je večjega, narežeš. V ponev vlijemo 2 žlici balzamičnega kisa, s 5-mi (ali 6-imi) žlicami sladkorja posipamo sadje, ga damo v ponev za približno 5 minut, da lepo spusti sok. Do sem je v redu, ampak potem pride testo;namreč Jamie je rekel, da gre za "moko s pecilnim praškom" in nikjer ni bilo videti posebne vrečke za pec. prašek, tako da ne vem, če je to taka posebna moka ali kaj podobnega? Morda ve kdo od vas. Skratka, 11 dkg margarine in 22 dkg te moke je z rokami nadrobil v drobljance (+obvezni ščepec soli, ne spomnim pa se, če je bil sladkor,uuups) in dodal 1 dcl butter milk-sem ga že videla pri nas tudi, lahko pa uporabimo namesto tega jogurt in vse skupaj zamesimo v testo. Iz te mase naredimo kroglice. Pripravljeno sadje iz ponve s tekočino vred vsipamo v posodo, v kateri bomo pekli, nanj nadevamo kroglice, posipamo s sladkorjem v prahu in damo peči za pol ure v pečico pri mislim da 190 stopinjah(?).
Te kroglice so pri peki lepo narasle in je bilo vse skupaj videti zelo zanimivo, kakšen okus pa so imele, pa si ne znam predstavljati.
lenka