17. apr 2009 22:56
jsmolec je napisal/a: |
Lep pozdrav!Imamo probleme z dveletno hčerko,ki ne pusti niti umivanja glave,ne striženja las in nohtov in stalno mi hodi bosa po tleh kljub temu da se kar naprej kregam da naj obuje nogavice in tudi vseh igrač ki se premikajo ali spuščajo kakršne koli glasove se jih boji kot hudič križa.Sem že čisto obupala da bo kaj bolje in da me bo hčerka kaj bolj ubogala.Če ima kdo podoben problem kot ga imam jaz vas lepo prosim za nasvet.LP avtor teme:destinyjsmolec |
Pravijo, majhni otroci, majhni problemi ... kako gre že naprej? :)
Kako smo mi to rešili:
Umivanje glave: najprej sem zmočila lase z gobico, dala minimalno šampona in potem spet spirala z gobico. Nekako do tretjega leta, potem sta se oba navadila na tuš.
Striženje las: hči ima dolge lase, za tiste špičke, da ji ne gredo na oči, sem jo že prepričala, ni bilo težav. A pri sinu je bila druga zgodba: enkrat sem ga 'iznakazila' sama. Otepal se je, da je joj. Naslednjič je rekla moja mama, da ostriči otroka res ni nek problem. Seveda si je kmalu premislila, ostrižen je bil na pol :) Naslednjič sem ga peljala k frizerki, ki si je krvavo zaslužila tiste evre. K njej ne gremo več, pa k eni drugi tudi ne, sedaj smo pa odkrili frizerko Simono, (pa še najbliže našega doma), ki je odlična. Najprej se resno z njim pogovori o risankah in podobnih pomembnih rečeh, potem ga ostriže, na koncu mu pa naredi pramen z barvo po izbiri. (seveda s pralno barvo). Kalvarija striženja je končana, sedaj se obiska Simone veseli.
Striženje nohtov: našim je bilo silno zabavno, ko sem vsakič, ko sem odrezala nohtek, rekla 'cik'. Delovalo je pri obeh. Ali pa pesmica 'ta pravi jejmo, ta pravi pijmo ...' in jemlješ prstke v roke in strižeš.
Copatke - kot je rekla Jade, obuvaj in obuvaj. Sicer je pa bosa hoja zdrava za noge. (tolažba :) )
Igrače, ki spuščajo glasove: To sem se pa jaz bala, ko sem bila majhna! Naša generacija je imela tiste plastično-gumijaste živali, ki so zapiskale, ko si jih stisnil. Oče je moral pobrati ven vse piščalke, da ni več piskalo. Rezultat? Še zdaj recimo ne maram pojočih voščilnic, celo telegrame po porodu sem pogledala tako, da sem samo pokukala noter in prebrala, da ja telegram ni 'zašpilal' :)
Minilo bo in prišle bodo druge težave.
Atina
Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 17. 2009 22:58