Odvetnik ali kaj drugega

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

tema odprta - 16. apr 2009 18:02 | ogledi: 1.507 | odgovori: 5

Z sodelavko sva imeli debato o odvetnikih in teh odškodninskih podjetjih.

Sama se bolj nagibam v odvetniške vode,ona pa v razne odškodninske skupine.

Pred kratkim sem potrebovala pomoč odvetnika,ki mi je zadevo uredil hitro in kvalitetno vsaj zame.

Mnenja so takšna ,da nekateri raje svoje zahteve prepustimo odvetnikom,drugi pa (vsaj ona )to delo prepustijo odškodninskim podjetjem.

Mene pa zanima kakšna so vaša mnenja glede tega.Ali raje odvetnika? Ali pa bi mogoče raje vso zadevo prepustili ,da jo za vas ureja takšno podjetje ?

Mislim,da so uspehi na obeh straneh.Sam nekje mora biti "haklc",če jih večina dela brez provizije?

kriznana

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

16. apr 2009 18:47

Kdo pa dela brez provizije? Odškodninska podjetja še prav posebej delajo s provizijo, samo je skrita v privlačni pondbi. Saj vemo, da so na videz zastonj stvari najdražje. Odškodninska družba dobi vse poplačano, brez skrbi, saj ne delajo v dobrodelne namene. Vsaj jaz nobene takšne ne poznam. Oni stranki zagotovijo, koliko ji pripada, ljudje so večinoma zadovoljni, ker jih prepričajo, da je to največ, kar se da iztržiti, družba pa od zavarovalnice itak pobere provizijo oziroma odškodnino uredi tako, da sama zraven zasluži. Kdo pa bi delal brez zaslužka, lepo prosim? Ljudje pristajajo na posredovanje odškodninskih družb, ker denar dobijo prej, kot če je treba na sodišče, če s ponudbo zavarovalnice za odškodnino nismo zadovoljni. Pri odvetnikih so zadeve bolj jasne. Njihovo poslovanje bolj pregledno. Jaz jim bolj zaupam (razen, če naletiš na slabega ali takega, ki ni najboljši, tudi to se zgodi). Ker se spoznajo tudi na pravni red (ja, saj vem, odškodninske družbe imajo tudi pravne svetovalce, a če je zaposlenih več, so večji tudi stroški in s tem njihove storitve). Z odvetnikije zadeva bolj enostavna in pregledno ter dolgoročno zanesljiva, njegova tarifa je znana in običajno od odškodnine ne dobi provizije (razen če s s tranko tako dogovori), saj mu, kot odškodninski družbi, storitev poplača zavarovalnica. Razen če je dogovor s stranko drugačen. Da te napeljejo na tanek led in obljubijo več, kot dobiš na koncu, je pa možno pri obeh variantah. Če ne bi bilo v tem dobrega zaslužka, tudi odškodninske družbe ne bi rasle kot gobe po dežju. Tako da izbira je pravzaprav stvar posameznika, tale, da delajo odškodninske družbe brez provizije, je pa malce preveč "bosa". Jo pa zaračunajo pod kakšnim drugim imenom, oziroma je ne plača njihova stranka, pač pa jo vkalkulirajo v odškodnino in gre na račun zavarovalnice. Mamamia mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. apr 2009 22:06

In konec koncev, za odškodninske družbe tudi dealjo odvetniki..... Vendelina jr.

Zmajcica  

član od: 18.11.2006

sporočila: 36

16. apr 2009 22:17

Točno tako Vandelina jr., za odškodninske družbe delajo prav odvetniki. Sem pa mnenja, da se odvetniki kot samostojni bolj potrudijo za malenkosti pri odškodnini kot odškodninske družbe. Zmajcica

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

17. apr 2009 10:47

Poznam delo odvetnikov in delo odškodninskih družb iz prve roke. Za obe strani sem že delala.

Nihče od njih ni Mati Tereza, da bi delal zastonj in vsi imajo svojo računico. Odvetniki so med sabo različni, žal si jih veliko nagazi preveč dela in potem delo opravijo slabo. Ni pravila, kdo je dober ali slab, sama se nagibam k odvetniškim družbam, kjer imajo področja zastopanja razdeljena, najbolj nevarno je svaštarjenje.

Odškodninske družbe imajo vedno enako usposobljene pravnike in so praviloma specializirani za odškodnine. Pri njih se vedno prične s pogajanju z zavarovalnico, kar je najhitrejši dostop do denarja, ni dodatnih sodnih stroškov, stroškov izvedencev, seveda pa si delo zaračunajo. Večinoma ni potrebno plačati vnparej, neketri tudi ne zaračunajo ničesar, če z zahetvkom ne uspejo.

Odvetniki običajno vztrajajo pri pravdi, ki so dolgotrajne, zahtevajo denar vnaprej, plačati je potrebno ne glede na izid, postopek je drag. Ni nujno, da sodišče odobri vse stroške. Če je tožbeni zahtevek zaradi požrešnosti previsok, se odvetniške storitve plačajo od višine zahtevka, sodišče pa nasprotni strani npr. zavarovalnici naloži plačilo po dejansko dosojeni odškodnini.

F r i n a

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

17. apr 2009 18:07

No jaz osebno z delom odškodninskih družb nisem seznanjena. Odvetnika sem potrebovala samo enkrat ,upam,da več ne z njim pa sem bila zadovoljna.Tako z delom kot z računom.Dogovorila sva se že vnaprej tako ,da ni bilo presenečenj. Na koncu pa je skoraj vedno isti rezultat.Včasih se pač spustimo v debate in vsak pove svoje mnenje.Vsi pa izvemo nekaj novega in upam ,da tudi koristnega. kriznana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti