15. apr 2009 19:59
Veš, mesni, jaz sem vodja kuhinje tretje leto, sicer pa delam v tej organizaciji že šestnajst let. Kako sem prišla do tega mesta, ne bi na dolgo in široko, ampak povem le to, da imam pod sabo (tudi po izobrazbi!!) delavko, ki ji sicer manjkajo tri leta do penziona, ampak je prepričana, da bi morala bit vodja kuhinje ona. Koliko besed in mešanja v razdelitev dela potem imam, si lahko samo misliš...moram priznat, ja, je zelo dobra kuharica, ampak konflikten človek. In prav zaradi konfliktov, ki jih ustvarja, je nobeden ne mara. To ji je tudi direktorica povedala, pa ni nič kaj bolje.
Imeli smo celo "komisijo za medsebojne odnose", pa ni nič zaleglo.
Kar pa se pri nas tiče dopusta, je v glavnem vse podvrženo njej. Hvala Bogu, smo skoraj same take, da ne moremo za cel teden kamorkoli od doma, tako , da potem zložim najprej tiste, ki imajo kak teden rezerviran za morje, ostale pa podelim vmes. Pazim pa le na to, da je vsaka najmanj dva tedna skupaj na dopustu, ker tisto drobljenje po teden...nimaš nič od poletja.
Lani pa, ko je naša nesojena vodja bila na bolovanju skoraj tri mesece, sem razdelitev dopusta prepustila kar direktorici, s tem, da sem ji podrobno opisala razmere, ki so nastale pri tem problemu. Nas je namreč malo v kuhinji, pa še pomočnice imamo samo po štiri ure.
ferjan