16. apr 2009 9:40
Dve stvari sta v igri: požerešnost ljudi in nespončna želja po lastni promociji za vsako ceno, torej tudi brezplačno. V naši deželi je mogče z raznimi piramidnimi igrami izvabiti iz ljudi zadnje denarce, potem pa jokati pred kamero in je očitno možno svojo intimnost prodati v raznih resničnostnih šovih, da o tej oddaji sploh ne govorim.
Del oddaje sem videla po naključju, v njej je nastopal starejši gospod. Slišala sem nekaj vprašanj in sem takoj poštekala, v čem je keč. Naslednje jutru sem v avtu poslušala komentarje in dejstvo, da je potem, ko je se je popolnoma razgalil ( del tega sem videla), padel na preprostem vprašanju in izgubil popolnoma vse.
Ker si predstavljam bolečino bližnjih, ki jim je ob resnicoljubnih odgovorih hudo, ker za katero od stvari niso vedeli, ali pa oživljajo boleče spomine, mi pomeni taka oddaja prikaz trpinčenja. In tega ne maram gledati. Enak občutek imam pri Jerry Springerju. Če boli mene, kako boli šele druge.
Še ena "reality" oddaja je. Prikaz stisk ljudi v Preverjeno in Nedeljsko oko. To je groza podobnega kalibra, ampak nihče na računa na noben denar. Ob nekaterih prispevkih me prime, da bi nekaj vrgla v ekran ( pa ga je škoda), potem pa bentim še nekaj dni. Še sreča, da se izogibam TV. Nazadnje sem popenila, ker so me prisilili, da sem si pogledala arhivski posnetek iz oddaje Preverjeno, o tipu, ki ima dovolj denarja za spodoben avto in očitno spodobno stanovanje in po neumni glavi plačuje 36.000€ kredita, od katerega ni dobil niti ficka. Za vse je kriv sam. Namesto, da bi oddaja na koncu poučila, kaj je v ravnanju protovoljne žrtve narobe in v poduk ostalih, večina ljudi misli, da je za vse krivo - sodišče. Oddaja nima izobraževalnega značaja, niti ni prikazana realno.
Prihaja čas pomanjkanja, v katerem se bodo ljudje pehali za preživetje, in bodo za vsako ceno hoteli preživeti. Čas podjetnikov, ki bodo propadali, čas novih, ki jih bodo silili v podjetništvo. In nobenega nadzora na sredstvi za zniževanje brezposelnosti.
Oddaja z Jonasom ni nateg, je samo prikaz krute realnosti tega trenutka. Njeno sporočilo je grozljivo.
F r i n a