15. apr 2009 9:13
Bisagolf, daj še enkrat preberi, kaj so ti kolegice svetovale. Ne počne se to v lastni režiji, če ni človek od pravne stroke in ti to nisi. Kako, za božjo voljo, boš pa sestavljala pogodbo, če si niti nisi docela zapomnila tega, kakšne dokumente potrebuješ? Ne moreš tako podcenjevati prava in postopkov.
In sicer razumem, da morda 300 EUR predstavlja visok strošek - ampak, verjemi mi, stroški brezglavega pisanja pogodbe v lastni režiji (ko zanesljivo ne boš zmogla predpostaviti pravnih posledic posameznih odločitev) so mnogo, mnogo višji.
V notariatih imajo tarife za izvedbo postopkov, te tarife so določene na različne načine. In če je gospa rekla, da bo stvar med 250 in 300 EUR, je pač povedala, okvirno oceno tega, kakšna naj bi bila vrednost nepremičnine. Za približek, koliko je vredna nepremičnina, se pogleda, po kakšnih cenah se prodajajo in prodajo primerljive nepremičnine v okolici in se pač množi število kvadratov s spodnjo in zgornjo prodajno/nakupno ceno in potem dobiš en dober okvir za določitev vrednosti. In tako je verjetno tudi razmišljala gospa v notariatu (ni bilo nobene zarote ali napada nate ali kakrkoli zadaj::..)
Ker mi v zadevi niso znani vsi parametri se o smislu tega podarjanja ne morem izreči. Če pa mi bi bili znani, bi bilo pa etično nedopustno, da bi se o njih javno izrekala. Ti pa polagam, beri post od frine in to večkrat.
Vendelina jr.