Ojla!
Imam večen problem s potico!
Potica mi pri peki čisto vedno poči, tako da ni nič lepa na pogled. Vem, da je ta zgornji del potem na dnu in jo posladkamo po kontra strani, ampak to me moti ker se odkrhne na krožniku.
mk66
Ojla!
Imam večen problem s potico!
Potica mi pri peki čisto vedno poči, tako da ni nič lepa na pogled. Vem, da je ta zgornji del potem na dnu in jo posladkamo po kontra strani, ampak to me moti ker se odkrhne na krožniku.
mk66
10. apr 2009 11:16
Tu je napisano, kaj pravi mojster Goljat o tem:
Loni Makaroni
10. apr 2009 11:29
Ojla! Mislim da sem odkrila vzrok mojega problema. Vse testo enakomerno razvaljam (zelo tenko), morala bi pa na enem delu - tisto, ki pride zgoraj pustiti debelejše razvaljano. Hvala za pomoč mk66
10. apr 2009 18:17
V knjigi sestre Vandeline je zapisano, če potica poči je premalo vzhajana, če pa je vzhajana preveč upade. rdeca jagoda
12. apr 2009 21:24
Jaz sem pa edno mislila, da če je preveč vzhajana, da poči. ben, ma bo prej res kar je napisala sestra Vendelina, ki je mojstrica. No jaz sem letos naredila makovo in orehovo in sta bili tako dobri. Mmmm, mnjama. tudi makovo, ki sem jo naredila po nasvetu dveh internetnih kolegic iz kul slo, je ratala taka, da si prste oblizneš. Res je dora in še jo bomo pekli. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
12. apr 2009 21:49
Potica mi je zmeraj zelo vzhaja, (je vedno zelo visoka), tako da mislim da mi vzhaja preveč in se s tem stanjša zadnji ovoj in mi zato poči. mk66
13. apr 2009 7:14
mk66, naredi lepo nočno potico in težave bodo izginile...tako kot pri meni
katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5
13. apr 2009 9:15
Kakšna je nočna potica? A je to ta ki jo delam - iz maslenega testa in za nekaj ur v hladilnik. Zaradi služge jo zamesim zvečer in nadaljujem zjutraj. Ali misliva isto? mk66Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mango cheesecake brez peke
Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci