Nasvet glede psa

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

10. apr 2009 14:23

Nena-morje je napisal/a:
Soseda te lahko tozi, ima popolnoma prav, da ne dovoli, da po njenem dvoriscu teka pes, ce tega ona ne zeli! Najboljsa resitev je ograja, cim prej jo naredite!Sama sem velika ljubiteljica zivali, vendar moj pes svobodno teka le na mojem ograjenem dvoriscu, kadar grem z njo ven, je VEDNO na vrvici!Pa se moje res dolgoletne izkusnje: ne prepriraj se s sosedi, v nesreci ti znajo koristiti bolj, kot vsi sorodniki skupaj!lp Nena in Nena-morje

Vanja

Tanjika82  

član od: 30.3.2009

sporočila: 90

10. apr 2009 14:28

Nisem pričakovala, da se boste odzvali v takem številu in sem vam resnično hvaležna! Psičke niti pod razno ne mislim dajat na povodec Gigi 84, v pesjaku pa zmeraj tuli, ker ni navajena. Zgleda, da bomo res naredili ograjo takoj po praznikih, da bo mir. Drugače pa je ta soseda res nekaj posebnega. Če vam povem, da je z vsemi sosedi skregana zaradi nekih malenkosti. Po moje je nasploh nek konflikten človek, ki išče na človeku najmanjšo napako, da se lahko razburja. LP Tanjika82

INCH  

član od: 15.12.2003

sporočila: 7

10. apr 2009 14:53

Tudi pri nas je podoben problem, tako da razmišljam, da bi naredil kletko za SOSEDO. INCH

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

10. apr 2009 15:02

tudi sama imam psa,(pekinezerja) vendar ga imamo vedno na vrvici, oziroma pod nadzorom, prav tako jih imajo tudi sosedje, bi pa me zelo motil, če mi bi drugi psi sc... po hiši, lp, anitram1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

10. apr 2009 15:04

Mi smo imeli sosede, ki so našemu psu, ko je bil še majhen, z njihovega balkona na naš vrt metali petarde. In to zato, ker je pes včasih zalajal, njih je pa to motilo. Ko so imeli psi svoje dni, smo ga dali spat v hišo, samo da so sosedje imeli mir, a čez dan ga res nismo zapirali in smo pazili, da je bil na drugi strani dvorišča, kolikor se je le dalo, samo da jih ne bi motil. Rotvajler je bil in sploh ni veliko lajal, ampak še tisto malo laježa je bilo preveč. Ograjo proti cesti in proti tem sosedom smo dvojno zavarovali, ob živo mejo smo posatvili še višjo mrežasto in zabetonirali temelje, da je ni mogel spodkopati in tudi ne preskočiti, ker ko so se pojavili na vrtu ali šli mimo po cesti, je pes tako znorel, da bi verejtno vse po vrsto "požrl". Enkrat pa mu je uspelo skozi ograjo ravno takrat, ko so se sosedje vrnili domov, nas pa ni bilo. In so nas klicali po telefonu tja, kjer smo bili (so jim drugi sosedje dali mobitel), da smo se takoj vrnili domov, ker oni iz avta niso upali. Spodnja soseda je pa lahko na naš vrt prišla kadarkoli, pes je tudi hodil k njej do ograje in sta se krasno razumela. Kot tudi z vsemi ostalimi sosedi. Pozornost je potrebna in previdnost, ker pes je vendarle žival in ne človek, ki v nepredvideni situaciji vendarle reagira razumsko in ne nagonsko. Zato pes tudi sodi na povodec, ko je zunaj domačega dvorišča. To ni krutost ampak previdnost. Mamamia mamamia

neznan uporabnik

10. apr 2009 17:48

čimprej ograjo,soseda verjetno ne mara tebe,pa ji vse prav pride.na sprehodu v urbanem okolju morajo biti pikiji in pikice na povodcih.pa lep pozdrav hmm

rdeca jagoda  

član od: 5.3.2009

sporočila: 39

10. apr 2009 18:25

Sosedo moraš razumeti. Naša družina ima rada pse, celo razmišljamo, da bi nekoč imeli svojega, vseeno pa nisem vesela, če se po mojem dvorišču sprehajajo sosedovi psi. Razumeti moraš, da pes povsod urinira, pušča svoje kakce in podobno. Če se odločiš za svojega to nekako prenašaš in za njim pospravljaš, za sosedovimi pa res nimam veselja pospravljati. Mislim, da bi bila najboljša rešitev, da narediš ograjo. Tako se bo pes lahko prosto gibal, ti boš brez skrbi, soseda pa bo imela svoj mir. rdeca jagoda

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

10. apr 2009 18:28

Zakaj pa psa nimaš v hiši? Lepo se jih da naučiti, da ti povejo, če morajo na potrebo. Naši pokojni ovčarki je trajalo en teden, preden je pogruntala kam mora. Lepo se je postavila pred vrata in zalajala, da je zbudila pozornost. Ko smo bili v službi, je lepo zdržala vseh 8 ur, potem je bilo pa igranje, sprehod itn.

Naša mala psička je pa posebne sorte. Za smo obesili zvonček na vrata in jo naučili, da pozvoni, ko mora ven. Ona namreč zelo, zelo poredko zalaja.

Tudi jaz sem imela težave z lajajočima kužkoma sosedov, čeprav smo imeli dobre odnose. Ti so za psa naredili odprtino v vrata, da sta lahko sami odšli ven. Potem sta bili seveda ves čas zunaj in lajali ko zmešani, velikokrat po celo noč. Problem sem hotel rešiti s tem, da sem jih poklicala in ponudila, da psa odpeljem ven in nazaj v hišo, po potrebi. Na koncu je bilo tako hudo, da zaradi laježa niti na balkonu nismo mogli sedet. Ko smo začeli prodajat hišo, smo poklicali inšpektorje za živali. Kdo se bo pa selil v hišo, če že naprej vedo, da bodo težave s psi in lajanjem. Soseda seveda ni bila vesela, mi smo pa kar hitro našli kupca in se preselili. (pa ne zaradi psa...)

Dodala bi pa še to, da ko pridem k mami, čisto znorim ko vidim, kako sosedovi psi hodijo na opravljanje potrebe na njen vrt, kako se brezglavo podijo okrog. Kajti pri psu nikoli ne veš.

Vanja

neznan uporabnik

10. apr 2009 19:02

kdor ne mara živali,tudi ne mara ljudi.pa lep pozdrav. hmm

Tanjika82  

član od: 30.3.2009

sporočila: 90

10. apr 2009 19:07

Wran51 to pa drži kot pribito! Psičke pa nimamo v stanovanju, ker je že od malega navajena zunaj, ravno sedaj aprila pa bo stara 12 let. Če bi jo dala v stanovanje, bi se ji verjetno zmešalo. Lepe praznike vam želim! Tanjika82

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti