10. apr 2009 18:28
Zakaj pa psa nimaš v hiši? Lepo se jih da naučiti, da ti povejo, če morajo na potrebo. Naši pokojni ovčarki je trajalo en teden, preden je pogruntala kam mora. Lepo se je postavila pred vrata in zalajala, da je zbudila pozornost. Ko smo bili v službi, je lepo zdržala vseh 8 ur, potem je bilo pa igranje, sprehod itn.
Naša mala psička je pa posebne sorte. Za smo obesili zvonček na vrata in jo naučili, da pozvoni, ko mora ven. Ona namreč zelo, zelo poredko zalaja.
Tudi jaz sem imela težave z lajajočima kužkoma sosedov, čeprav smo imeli dobre odnose. Ti so za psa naredili odprtino v vrata, da sta lahko sami odšli ven. Potem sta bili seveda ves čas zunaj in lajali ko zmešani, velikokrat po celo noč. Problem sem hotel rešiti s tem, da sem jih poklicala in ponudila, da psa odpeljem ven in nazaj v hišo, po potrebi. Na koncu je bilo tako hudo, da zaradi laježa niti na balkonu nismo mogli sedet. Ko smo začeli prodajat hišo, smo poklicali inšpektorje za živali. Kdo se bo pa selil v hišo, če že naprej vedo, da bodo težave s psi in lajanjem. Soseda seveda ni bila vesela, mi smo pa kar hitro našli kupca in se preselili. (pa ne zaradi psa...)
Dodala bi pa še to, da ko pridem k mami, čisto znorim ko vidim, kako sosedovi psi hodijo na opravljanje potrebe na njen vrt, kako se brezglavo podijo okrog. Kajti pri psu nikoli ne veš.
Vanja