25. apr 2003 3:29
Dana,
sicer ne vem, kako zahtevna sta s fantom glede hrane pa za koliko časa gresta, ampak meni je na morju najbolj pomembno, da je vse skupaj čim bolj preprosto. Odvisno je tudi od tega, ali bosta imela zamrzovalnik ali ne. Kadar gremo na morje z druščino ali pa greva sama s fantom, prvi in drugi dan običajno jemo tisto, kar smo pripravili doma (beri: je skuhala kaka od mam
) - golaž ali kaj podobnega, prav pridejo tudi kaki pohani zrezki. Ko pa začnemo kuhat, gre bolj za testenine, riž, kak dan vržemo kaj na žar (če tam, kjer smo, sploh obstaja). Tako da ti svetujem, da doma nakupita testenine in omakce (pa kaj če ni domače, glavno da je "simpl" - moj moto na morju), pa riž ali rižote iz vrečke, tudi juhe iz vrečke pridejo prav...Tudi kaka konzerva tunine ni odveč, saj se iz nje pričarajo fine, okusne in osvežilne solate...
kar se pa tiče nakupovanja na Hrvaškem: po mojih izkušnjah na celini ni kake bistvene razlike v cenah, če primerjamo s Slovenijo, medtem ko je na otokih prav nemarno drago - še posebej v sezoni. Sicer se sliši grozno, ampak na otokih v sezoni navijejo cene. Jaz vem recimo za Korčulo, da naši prijatelji, ki živijo tam, stvari, ki se jih da kupit na zalogo (moka, sladkor, olje, testenine....), kupijo pred sezono, ker je zanje poleti predrago. Tako da je dobro, če se pozanimaš pri kom, ki je že bil v kraju, kamor potuješ, kako je s cenami...
maja