6. apr 2009 14:15
V bistvu je kruhy vse povedala. "Zapriseženi mesojedci" ponavadi preferirajo tisto, čemur pravimo "tradicionalna meščanska kuhinja", skratka pečenka, krompir, juha in ostale do neba dolgočasne zadeve. Po moje je v takem kontekstu že peka zelenjave (tipo rezine paprike in paradižnika, pa nekaj limone) zraven mesa totalna diverzija
Aja, še en namig: tule smo večkrat obilno in izdatno diskutirali o peki mesa na nizkih temperaturha (kake tri tedne nazaj smo tudi) in tam je veliko navodil, kako se kaj speče in ima boljši okus.
Me, pa Kitanna, zanima nekaj drugega. Kje je tvoja samozavest? Ker ne razumem, zakaj je treba za obisk tasta klicati na pomoč (kaj je pa "pomagajte" drugeg)? Pa saj ne more biti to nekaj tako groznega - ta oseba je, konec koncev oče tvojega partnerja, ergo vsaj eno stvar v življenju je naredil dobro - da bi veljalo klicati na pomoč. Če nisi prepričana v svoje kuharske veščine - bože moj, tvoj partner se ne pritožuje, oziroma je ugotovil, da je on v tem še slabši, ker v nasprotnem primeru bi on kuhal -skratka, tako grozno zanič tudi nisi. A se bojiš, da bo tast kaj kritiziral tvojo kuharijo? Tudi če jo bo, je to še vedno bolj njegovo spričevalo kot tvoje. Ker preprosto je znak slabe omike, če nekdo pride na obisk in potem na veliko kritizira tisto, kar mu je ponujeno. Poleg tega ljudje izkoristijo praznike za to, da se obiščejo (to počnemo tudi totalni ateisti) in ne zato, da bi jedli. In konec koncev, v ponedeljek bo večina ljudi že ugotovila, da je pojedla preveč.
Lepo se veseli tega obiska in se bo meso speklo. Tisti "pomagajte" pa vrzi iz besednjaka, oziroma ga uporabi za priložnosti, ki bodo res krizne. Obisk tasta to ni.
Vendelina jr.