15. nov 2011 12:40
holdada, kaj je tu groznega? Nis(m)o vsi imeli te sreče, da bi se rodili kot geniji in zakaj ne pomagati na ta način, če drugače ne gre.
Saj morda tebi ne bi škodila kaka inštrukcija iz slovenskega pravopisa, če smo že pri tem.
Zakaj ne bi starši, če sami niso sposobni neke snovi otroku predstaviti na njemu razumljiv način, poiskali pomoči drugje? Pa je vseeno, ali sami snovi ne obvladajo ali pa je samo ne znajo razložiti. In marsikdo, ki je imel/potreboval inštrukcije, je čisto lepo zvozil skozi sistem izobraževanja.
Saj mene je zadnjič njegov prestolonaslednik čudno gledal, ker mu nisem prevedla enega teksta iz nemščine v slovenščino (on pa bi se ga potem samo naučil na pamet), sem mu priskrbela slovarje, označila par fraz in ga poslala na delo. Ker to bi bilo podpiranje lenobe. In sem pripravljena delati z njim, če bo potreboval zraven še inštrukcije, bo dobil pa še te. In kaj potem? Bo vsaj snov razumel. Čeprav vedno reče, da je meni lahko, ker mi jeziki ležijo. Mi pa fizika in kemija nista niti pod razno, a sem čisto lepo zvozila skozi.
Loni Makaroni