2. apr 2009 15:45
matejac je napisal/a: |
kje so časi, ko s(m)o otroci morali sami brati knjige, ni bilo strica gugla, kaj šele vseh sort portalov za najstnike z (zelo povprečnimi in pod vso kritiko) rešitvami nalog, domačih branj...In kako je težko primerjat trud za moje (čeprav le srebrno) cankarjevo priznanje s trudom za današnje priznanje.se ne kregam, sem žalostna...lpMateja |
Matejac, ne bodi žalostna - saj ni tako kritično - naj te potolažim: da je moja 12-letna hči sodelovala na omenjenem tekmovanju, sem izvedela šele danes, ko je zjutraj povedala, da bo v šoli eno uro dlje zaradi tega, ker pišejo "Cankarjevo". Evo, še so otroci, ki se na tekmovanje prijavijo sami, si sami priskrbijo knjigo, najejo informacije, ki jih rabijo in gredo pisat tekmovalne naloge.
Ko sem jo (predvsem zaradi tele teme) zdajle, po kosilu, vprašala, če je bilo težko, mi je ogovorila :" Eh, malo smotana knjiga pač, "wannabe" fantastika, "Somrak" bi bil 100x boljši, ampak itak nam je učiteljica že zdavnaj rekla, da jo lahko do tekmovanja vprašamo o vsem, kar nam ni jasno, tako da sploh ni blo panike."
Mateja, "ni panike" - kot bi rekla moja pupa - tvoja srebrna je SAMO TVOJA in je zato vredna toliko, kot jo ceniš!
Mojca