Kaj je to? pomoč!

Nastazija  

član od: 29.3.2009

sporočila: 12

tema odprta - 29. mar 2009 17:46 | ogledi: 8.890 | odgovori: 16

V Avstraliji sem jedla takšne kolačke (oz. toastke, palačinkice...). Bili so zelo okusni, vendar sem na žalost pozabila, kako se imenujejo. Zelo rada bi jih pripravila doma, a ne vem, kje naj iščem recept. Za vsakršno pomoč vam bom zelo hvaležna!

Klik na link:

http://www.shrani.si/f/2O/cU/yvaD7Sf/03r.jpg

Nastazija

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

29. mar 2009 17:52

English muffin? Niso sladki, predvidevam. Če je to to, je  najboljši še topel iz toasterja z malo masla. Recept pravzaprav pripravljam za objavo in bo kmalu!

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 29. mar 2009 18:01:14

Nastazija  

član od: 29.3.2009

sporočila: 12

29. mar 2009 17:57

Ja, to je TO! :) Hvala, Vanja, se že veselim recepta! Nastazija

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

29. mar 2009 22:20

Vanja, če imaš recept za bagelse bi ti bila izredno hvaležna. Se mi kar sline pocedijo ko pomislim na tiste slastne popečene, namazane z maslom. Mmmmmm, bi zdajle zmazala enega. lp Vesna

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

30. mar 2009 10:40

a nista english muffin in crumpet brat in sestra... muffin samo pečeš na obeh straeh in ga preden ga popečeš prerežeš na pol. itak sta obe zadevi veliko bolj popularni izven domovine, kot doma... zadnjič sem drugič delal bagels doma in v veliko pomoč mi je bil en video. bom pripel link, samo da ga spet najdem. prvič so bili bolj neugledni... cellnet

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

30. mar 2009 19:36

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Reca,

Samo moji ne bodo tako lepi kot is kakšnega velikega Bagel shopa. Popečen in z malo masla ali pa s philadelphia sirčkom z drobnjakom. Jao, njami!

[pika] Vanja
Vanja, obliko bomo že zvadili, da bole okus tisti pravi, božanski. Joj, imam že polna usta sline. lp Vesna

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

21. jun 2012 16:33

Sicer ne paše ravno k originalni temi ... mi pa prav pride naslov. 

Ob živi meji so se mi same zasadile rastlinice, ki ne vem kako se jim reče ... vem pa, da se posušene uporabljajo za suhe cvetlične aranžmaje. V bistvu je steblo in na njem so posušene oranžne bunkice,velike cca 3 cm, ki se lahko uporabljajo na steblu in v šopku, ali pa jih odtrgamo in uporabimo v kakšnih nizkih aranžmajih. Prav vesela sem bila, da so se mi same zasadile, ker nisem vedela sploh kako se jim reče, da bi si jih sama nekako vzgojila ... ker na jesen rada ustvarjam s temi suhimi rastlinami ... 

Danes je pa mož rezal živo mejo in JIH POREZAL   ... pa čeprav sem mu že enkrat razlagala o tem, kot sem zgoraj napisala ... ampak moški ... za njih je 1x pač premalo, da bi jim samim kapnilo ... ... v glavnem, zdaj je kar je ... zanima me le, če bi mi kdo lahko pomagal z imenom in še, če mogoče ve, na kakšen način se razmnožujejo ...

Hvala v naprej za pomoč in tolažbo ...

katjushka

Sporočilo je spremenil(a) katjushka dne 21. 2012 16:33

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

21. jun 2012 17:14

Natanko to mora biti, navadno volčje jabolko, lampijončki tudi. Ne skrbi, zagnale ti bodo na novo, iz korenik, amapk, letos ne bodo(najbrž) več cvetele in ne bo lampijončkov. Bodo pa prihodnje leto.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti