Po mleko hodim k bližnjim kmetom, ki sicer nimajo uradno eko kmetije, ampak delajo tako kot da so. Do sedaj sem bila vedno zadovoljna z mlekom, ki ga sicer porabimo malo (midva v glavnem za v kavico, pa mačkice ga nekaj popijejo), predvsem pa so mi všeč nadaljnji mlečni izdelki - kislo mleko, če tega ne pojemo gre naprej za skuto, ki se jo da zamrznit, če ne gre sproti. Pa še kisla smetana in sirotka sta vedno pri roki in vsega tega potem ni treba kupit.
Zdaj pa se že skoraj en mesec dogaja, da se mleko ne skisa. Ima po nekaj dnevih sicer dober okus, kot ga ima kislo mleko, vendar ni strjeno. Vreme ni krivo, res da se poleti bolje oz. hitreje kisa, ampak če se je lepo kisalo februarja, bi se moralo tudi marca. Sem včeraj gospo povprašala, če so kakšne spremembe pri hrani ali pa če so krave kakšna zdravila dobivala, pa pravi, da je ena krava sicer imela mastitis, vendar so njeno mleko striktno zavrgli v času jemanja zdravi, hrana je še vedno suho seno, edino kar je novo je nova krava!?
Ker več glav več ve, vas prosim, če mi kdo ve povedat kakšen razlog bi lahko bil za ne-kisanje mleka.
tigris