26. mar 2009 8:21
Ja, vedno se uporabi sveži kvas. Se lepše meša in maže.
Lp
cervus
26. mar 2009 8:21
Ja, vedno se uporabi sveži kvas. Se lepše meša in maže.
Lp
cervus
26. mar 2009 8:36
VilmaS, svež kvas ima zanesljivo kaj več v sebi (kar naj bi koristilo koži) kot suh. Bistvo suhega je seveda natanko in samo v vzhajanju testa, kar lahko naredijo encimi tudi, če celice kvasovk niso več žive (enako kot v solno kvasni emulziji). Svež kvas so žive glive kvasovke, ki imajo še marsikaj drugega, kar najbrž res dobro vpliva na zunanje plasti povrhnjice.
Izključno samo na to je letela moja pripomba.
26. mar 2009 8:53
rimljanka je napisal/a: |
Saj je ja vsak kvas v kocki, no, res, nekateri so v kvadrih. Ampak, zagotavljam, da oblika ne vpliva na učinek, pa proizvajalec tudi ne. |
Moja pripomba pa je letela izključno na prvi del. Pa ne bit huda
LP, V.
26. mar 2009 8:54
Brez pilinga (da se odstrani plast odmrlih celic, ta plast pa ponavadi daje tisti suh občutek) in brez folne kisline....koža ne bo "delala" (tako temu pravijo kozmetičarke), z drugimi besedami, ne bo vpila tistega, kar je naneseno nanjo (neodvisno od tega ali je domača mešanica ali pa šisejdo, bioterm ali lapreri) Vendelina jr.
26. mar 2009 12:42
Hvala za pojasnilo. Vprašala sem zato, ker se prodaja tudi pivski kvas v vrečki. Lp, RadaJem
26. mar 2009 15:09
Vendelina jr. je napisal/a: |
Brez pilinga (da se odstrani plast odmrlih celic, ta plast pa ponavadi daje tisti suh občutek) in brez folne kisline....koža ne bo "delala" (tako temu pravijo kozmetičarke), z drugimi besedami, ne bo vpila tistega, kar je naneseno nanjo (neodvisno od tega ali je domača mešanica ali pa šisejdo, bioterm ali lapreri)Vendelina jr. |
madona sm se nasmejala
Pitončica
26. mar 2009 21:03
Vendelina jr. je napisal/a: |
Brez pilinga (da se odstrani plast odmrlih celic, ta plast pa ponavadi daje tisti suh občutek) in brez folne kisline....koža ne bo "delala" (tako temu pravijo kozmetičarke), z drugimi besedami, ne bo vpila tistega, kar je naneseno nanjo (neodvisno od tega ali je domača mešanica ali pa šisejdo, bioterm ali lapreri) Vendelina jr. |
Ja, lahko uporabiš pred packanjem s kvasom tudi domači piling - koruzni zdrob zmešaš z mlekom (polnomastnim za suho kožo, hehehe) in si s tem lepo popiliš frisek - boš kot nova, res! (spet boste rekli, da se zafrkavam, ampak se ne!)
LP
cervus
26. mar 2009 22:03
elaphus je napisal/a: |
Ja, lahko uporabiš pred packanjem s kvasom tudi domači piling - koruzni zdrob zmešaš z mlekom (polnomastnim za suho kožo, hehehe) in si s tem lepo popiliš frisek - boš kot nova, res! (spet boste rekli, da se zafrkavam, ampak se ne!) LP cervus |
Bom danes preizkusila in poročala. Zveni enkratno! Hvala za idejo!
Vanja
26. mar 2009 22:41
Nekatere uporabljajo za piling tudi kavno usedlino. Sicer je verjetno malo manj apetitlih kot koruzni zdrob, pa vendar. RadaJem
26. mar 2009 22:56
Pitončica je napisal/a: | ||
madona sm se nasmejala Pitončica |
Mene so pa obšla enaka čustva kot zadnjič ob onem nalepkomatu ali kaj je že bilo... pa brez zamere
tulkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Burito palačinke z lososom
Čarobna zelena torta