neznan uporabnik
20. sep 2011 20:58
Archi,
kaj se tiče mobilnih operaterjev. Sedaj je ponudba pri enem, ki ni moj blazno ugodna. Samo jaz sem se pri mojem vezal in dobil telefon dober za 1 euro in netbook za 50 eurov. Če bi hotel menjat, bi moral plačat okol 1200 eurov penalov. To vsekakor ni ugodno.
Poleg tega, bi se pri novem spet moral vezat in čez tri mesece bi en peti mel bolj ugodno ponudbo. Pa spet penali.
Pri elektriki in plinu je pa tako, da ti pač pogodba zagotavlja mogoče par evrov nižjo ceno. Kaj pa potem? To ti je približno podobno kot krediti vezani na švicarski frank. Lahko profitiraš, lahko pa na dolgi rok ful nasrkaš. Zadnjič sem na vlaku poslušal eno bejbo kok je kokodakala o kreditih eni frendici. Da ona ma v frankih pa oh in joj. Pol ji je razlagala celo strukturo obroka. In celo dodala, da najprej plačuješ samo obresti, kar ni res. Obrok je sestavljen iz odplačila glavnice in obresti. In vedno in pri vsakem obroku mora bit odplačilo glavnice vsaj za tisočinko višji od obresti. Ker drugač, bi obrok vedno rasel. Če se glavnica, vsaj za tisočinko vsak mesec ne bi zmanjšala.
MULTI_reloaded