26. mar 2009 6:19
cellnet je napisal/a: |
@rimljanka - mutagen ni enako kancerogen. ker pa mutageni povzročajo mutacije, ki lahko povzročijo raka, so v večini tudi kancerogeni. cellnet |
Ni res. Večina mutagenov NI kancerogenih. Ne bom se prepirala s tabo, ampak, mutacije nikakor NISO samo slabe. Nikakor večina mutacij NE povzroča raka, mutacije jih pravzaprav soloh ne. Res pa seveda je, da se lahko z mutacijami onkogenov sproži nastajanje beljakovin, ki spremenijo metabolizem celice in celica postane rakava. Ampak to je le mali del učinkov mutacij.
Vsa pestrost živega sveta (izumrlega in živečega) je posledica mutacij. Naravni izbor temelji na raznolikosti osebkov (iste vrste), ta je posledica mutacij (in tudi vpliva okolja).......
Za moje razumevanje sveta JE ZELO bistveno, da ne trosimo posplošitev, ki so takoj daleč od resnic, kar tako, ker ljudje, ki na nekem področju niso doma, lahko hitro dobijo (oz. zapisano tako razumejo) napačne informacije. Pogosto je posledica tega pač brezpotreben strah in negotovost.
Še to: nikjer nisem napisala, da pomeni ime "sadni" sladkor (sploh je pa termin sadni sladkor korekten, navednice so povsem odveč) nekaj bolj zdravega. Ker za moje pojme to ni res. Tisto, čemur ti praviš tehnikalija bi jaz imenovala znanje (vedenje) in ker ga na tem področju nekaj malega pač imam, ne vem, zakaj bi bil sadni slladkor kaj bolj zdrav od katerega drugega. Govorim o zdravih ljudeh. Konec koncev je pa tako, da tudi diabetiki ne morejo (in ne smejo) uživati poljubnih količin sadnega sladkorja.
Naj bo dovolj, v času sodobnih e-medijev se lahko vsak uporabnik bistveno lažje poduči (vsaj tisti, ki prebirajo te strani so očitno vešči uporabe e-virov) o marsičem kot se je lahko v času izključno papirnih virov. Ali se tudi res? Vsekakor pa še kako velja upoštevati kritičnost do virov e-infomacij.