24. mar 2009 13:08
Jaz jo uporabljam kar precej. Pri peki sladic je potrebno peči ne več kot na 160 stopinjah, ker hitreje karamelizira kot običajni sladkor. Seveda je potrebno potem podaljšati čas pečenja.
Za sladoled običajno uporabim agavin sirup, a sem uporabila tudi že fruktozo in je bilo vse ok.
Marmelado naredim z 20 % deležem fruktoze, a moram priznat, da tako lepa kot s sladkorjem ni, je pa bistveno bolj zdrava in tudi dobra je zelo.
Tudi v prah jo zmeljem, čeprav se obnaša precej drugače kot sladkor, mislim da se pri potresanju peciva prej stali kot sladkor.
Jaz naredim vanilijevo fruktozo, enkrat sem naribala lupino bio limon ni pomaranč , ter dodala nekaj fruktoze in dala zmrznit, pa sploh ni zmrznilo, je ostalo v mehkem stanju. Zdaj lupinico zmrznem kar tako, brez vsega. In tudi drugače se mi zdi da se hitreje utekočini in več.
Ampak pogrenila mi pa še nikoli ni.
Uporabljam jo le takrat, ko potrebujem nadomestek sladkorja v suhi obliki, sicer pa javorjev in agavin sirup. Jabolčni je tudi uporaben, ampak pri borovničevem sladoledu mi okus ni bil najboljši.
Aki