Recept za dolg in dober zakon

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. mar 2009 15:31

Meni je tista s Šmarno goro nepresežena...Pred kakimi sedmimi leti je bila itak naj-slovenska kletvica tista: Ti bom kupil Šmarno goro! Tudi mi je všeč, da na tem forumu po nekaj dnevih uspemo tudi najbolj resno temo sprofanizirati, če so energije prave. Vendelina jr.

zuzek  

član od: 1.12.2006

sporočila: 120

23. mar 2009 17:36

moj recept..predvsem ljubiti in še 1 x ljubiti eden drugega...čisto in iskreno, s polno mero odpuščanja, prilagajanja in razumevanja.... lp zuzek

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

23. mar 2009 18:21

Poročena sem že 16 let. In mislim ,da to o parketu, kar je napisala mamamia kar drži Važno pa je ,da si do partnerja takšen ,kot si tudi sam želiš ,da je on do tebe. balu

kordelina  

član od: 21.11.2005

sporočila: 223

23. mar 2009 19:39

Ključ do uspešnega odnosa med moškim in žensko v vezi Da smo pripravljeni nesebično deliti sebe in svoj čas je osnova. Življenje načrtujemo tako da na vsako stopnico 'vzamemo' partnerja s seboj. On- ona je glavni del v našem življenju, večina prostega časa je namenjena njemu-njej. Zase skrbimo ker se dobro počutimo in tudi zato da ostanemo partnerju všeč; predvsem ga bo navdahnila naša volja in energija do življenja. Na vezo smo pripravljeni ko nam nič ni težko narediti za partnerja; tudi če se je potrebno odpovedati svojemu najboljšemu hobiju – če le ta ovira vezo. Vedno ob konfliktu se takoj postavite v njegovo kožo, le tako boste lahko razumeli njegove občutke in malce pozabili na svoj ego; če je on pravi za vas se bo postavil v vašo kožo in ne bo potrebe po obrambi. (Če se spora ne da urediti in predstavlja za vas zelo pomembno vlogo partner najbrž ni pravi za vas.) Malenkosti in to vsak dan, so pomemben del veze , partnerju ugodimo z malenkostmi in mu tako naredimo dan prijetnejši. Če si želimo da uživa ga opazujmo, sčasoma bomo ugotovili kaj ga spravi v dobro voljo; kaj mu pomaga pri jutranjem vstajanju… Veliko se je treba pogovarjati o vsem kar se nam zdi pomembno. Seveda je pa že na začetku treba ugotoviti če imata skupne cilje (družina) in podoben pogled na svet. Če nas že takoj na začetku na človeku nekaj zelo moti, npr. pijančevanje, neresnost, nasilje…je škoda našega truda in časa. Obnese se le če je trud obojestranski. Lep pozdrav! kordelina

inteligentka  

član od: 23.10.2008

sporočila: 115

26. mar 2009 13:03

ja, ja, veste kaj, meni se pa zdi, da, ko se partnerja fajn podolčkasta in naklepetata v postelji, je spet kot prvi dan - spet na novo zaljubljena... meni se to skozi dogaja, zato preverjeno deluje ta recept... pa menda tudi vam... pa, pa inteligentka

štorklja  

član od: 23.10.2007

sporočila: 190

26. mar 2009 14:12

Kaj pa naj reče štorklja, ki jo je možek po 12 letih zapustil ?! Punce, rade imejte svoje može, da vam ne pobegnejo....pa namenite jim čas, jaz sem za svojega moža imela premalo časa, pa še takrat ko sem bila z njim, sem bila tečna. Danes pa mi je žal..... Letos bo bolj mal otrok; recesija je, pa še štorklja je žalostna zaradi ločitve in bo šla na dopust. NE bo delala !!!! Jade, letos se me ne rabiš paziti.....drugo leto pa se skrijte vse punce, ker bom nadoknadila zamujeno.....

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

26. mar 2009 14:35

Vsem privoscim,ce se mate fajn.Ko tole berem,se mi zdi,da se nekateri le kar malce prevec pohvalijo. Jaz o sreci ravno ne morem govorit,ceprav zakon traja ze 28 let. Majdina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

26. mar 2009 14:36

štorklja, za vsako reč sta vedno dva, tudi pri tebi, in krivda nikakor ni samo tvoja. Bolj slaba tolažba, ker se mi zdi, da te je odhod moža prizadel. A poznam kar nekaj žensk, ki so potem, ko so ostale same, zaživele na nov način in to tako zelo, da so se same sebi čudile, kaj vse zmorejo in kako dobro, polno življenje  lahko živijo tudi brez moža, za katerega so ob odhodu mislile, da ga nikdar ne bodo pozabile in prebolele.

Glavo gor, ker kot je rekel Gabriel Garcia Marquez: Nihče si ne zasluži tvojih solz; tisi pa, ki si jih zasluži, te nikdar ne bo spravil v jok.

Mamamia

mamamia

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

26. mar 2009 15:43

Štorklja ti drugo leto kar Stano obišči, pa eno punčko ji prinesi, da bo mela naslednico za torte delat.

Štroklja jaz pravim, da je vsaka stvar za nekaj dobra, če mora bit tko, pa naj tko bo.

jade

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

26. mar 2009 16:49

Ah, za letos je v glavnem ze narejeno, kar je bilo za narest, tisti mladici z rokom dobave 1.1. 2010 se ravno te dni enkrat delajo...:))) Storklja, glavo pokonci, sitnarjenje pa kar odmisli, ker se za lady ne spodobi (pa za gentlemana tudi ne - eden od mojih davno bivsih sopotnikov, so to speak, je imel navado žnarat, pa ko sva sla narazen, sem po nekaj mesecih solo kariere procvatala kot Golica v aprilu...:))))) lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti