17. mar 2009 7:46
Glede puščanja obvestil o priporočenih pošiljkah. Poštarji (predvsem tisti, ki hodijo okrog z vozički in se ne vozijo z avti) priporočene pošiljke pogosto puščajo kar na pošti. Pri naju je tako ob sobotah za vse priporočene pošiljke (tudi pisma), med tednom pa na dom dostavlja le pisemske pošiljke, paketov pa ne. Kljub temu, da prejemava veliko paketov, me to ne moti, saj živiva precej blizu pošte. So mi pa šli lasje pokonci, ko sva se vrnila z dopusta in sem šla dvignit poštno ležeče pošiljke. Za shranjevanje le-teh imajo predvidene precej majhne predale, kar pa jih ne ovira pri tem, da bi v njih tlačili očitno prevelike pisemske pošiljke (v katerih so povrh vsega še občutljive zadeve, za ketere je zelo dobro, da ne spreminjajo svoje oblike). Aja, še to (kar se tiče Pošte Slovenije) - če pošiljatelj na pošiljko sam napiše lomljivo/fragile, to nima posebnega pomena pri uveljavljanju odškodnine. Kot občutljive obravnavajo le pošiljke s posebno nalepko, ki jo kupite na pošti. Prav tako ne morete pričakovati odškodnine za uničene pošiljke, ki niso bile poslane priporočeno. Takšne so najine izkušnje. roža