17. mar 2009 11:42
oj,
nisem prebrala vseh odgovorov, zato, če se bo kaj ponavljalo....
mi smo veliko potovali, tudi na zelo dolge ture z avtom...
itak, da ne moreš otroka celo pot zabavati - potovanje pač ni vseskozi zabavanje drugega... del življenja je tudi napor, dolgčas ali tišina.... za vsako ceno zabavati otroka in to uro za uro, dan za dnem...
potem pa jim je dolgčas, ko se neha ukvarjati z njim.. živimo skupaj z otroki v dobrem in slabem...
jaz sem pa tako poskrbela za otroka... na prvem mestu je moralo biti udobno - blazina za glavo, spodaj spužva - za ležat čez cel sedež, pa odejica - prava postelja... zadaj na polički in na tleh cel kup igrač - to je meni zelo pomembno, da ima otrok svoj nahrbtnik, v katerem so vse njegove najljubše igrače, knjige, zvezki, barvice itd... to smo vsepovsod nosili s sabo - otrok naj ima vedno s sabo svoj nahrbtnik - vedno in povsod - tudi na piknikih, plaži itd... in tako mu padejo ideje, kaj bo počel... avto je bil založen z glasbo, pravljicami - sem jih sama posnela - brala in zraven glasba... in seveda pogovor, igrice in postanki - odeja na tla - malica, kuhalniček za kuhanje čaja, kakava, juhe... in smo tudi sedeli v lokalih in igrali šah, karte itd... igrice prav pridejo..
in, ko si napolniš baterije - naprej na pot...
lepo potovanje vam želim - otroci so bolj trpežni kot mislimo...
pa, pa
inteligentka